Τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Η Χαριλάου Τρικούπη επικαλείται τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη από τον τόπο της τραγωδίας, ο οποίος έθεσε το ερώτημα «γιατί ενώ υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες εδώ και πολλά χρόνια, να κρέμονται τόσες ζωές από ένα ανθρώπινο χέρι;».

Και σημειώνει πως «οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο και τη στιγμή που πρέπει».

Υπογραμμίζει, ωστόσο, πως δεν θα ανεχθεί «ο πρωθυπουργός να αποσείει για ακόμα μια φορά τις κυβερνητικές ευθύνες, επικαλούμενος μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης διαχρονικές παθογένειες και την αντικειμενική πολιτική ευθύνη του υπουργού του».

Για να καταλήξει πως οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να αντιμετωπίζουν τις παθογένειες «και όχι για να τις επικαλούνται και να τις διαιωνίζουν».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα δουλέψουμε ώστε αυτό το «ποτέ ξανά» που άκουσα στη Λάρισα, να μην μείνει λόγος κενός

Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής ανέδειξε το ερώτημα γιατί να κρέμονται τόσες ζωές από ένα ανθρώπινο χέρι, ενώ υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες πρόληψης και αποτροπής τέτοιων δυστυχημάτων.

»Συναισθανόμενοι την ώρα του πένθους και της οδύνης, σημειώνουμε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο και τη στιγμή που πρέπει.

»Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ανεχθούμε ο πρωθυπουργός να αποσείει για ακόμα μια φορά τις κυβερνητικές ευθύνες, επικαλούμενος μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης διαχρονικές παθογένειες και την αντικειμενική πολιτική ευθύνη του υπουργού του.

»Οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να αντιμετωπίζουν τις παθογένειες και όχι για να τις επικαλούνται και να τις διαιωνίζουν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα