Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας τη μάχη για τη διεκδίκηση καταναλωτών.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία του τέταρτου τριμήνου του 2022 που δημοσιεύει ο Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) τόσο ο κυρίαρχος παίκτης η ΔΕΗ όσο και οι ιδιώτες πάροχοι είχαν μικρές μεταβολές ως προς τον αριθμό των μετρητών ρεύματος που εκπροσωπούν.

ΔΕΔΔΗΕ: Διαγωνισμός ανάπτυξης αλγορίθμων για τον εντοπισμό ρευματοκλοπών

Η ΔΕΗ και οι άλλοι…

Όπως προκύπτει και από τον πίνακα που δημοσιεύει ο ΟΤ, για το 2022 η ΔΕΗ έκλεισε με περίπου 4,9 εκατομμύρια μετρητές, έχοντας χάσει κάτι παραπάνω από 53.000, ενώ οι ανεξάρτητοι πάροχοι κέρδισαν περί τους 30.000 ανεβαίνοντας σχεδόν στους 1,7 εκατομμύρια σε σχέση με το 2021.

Ωστόσο, σύμφωνα με στελέχη εταιρειών ρεύματος, οι μεταβολές αυτές φανερώνουν πως η εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τρέχει με χαμηλούς ρυθμούς… ανοίγματος.

Η περσινή χρονιά ήταν το πρωτόγνωρο έτος της ενεργειακής κρίσης και οι καταναλωτές που ήταν στη ΔΕΗ δύσκολα μετακινήθηκαν καθώς ετέθησαν σε λειτουργία τα αντανακλαστικά… της ασφάλειας του δημόσιου παρόχου.

Προμηθευτής Καθολικής Υπηρεσίας

Στα αξιοσημείωτα επίσης της χρονιάς που πέρασε ήταν η αύξηση κατά περίπου 37.000 των καταναλωτών ρεύματος που μετρήθηκαν στον Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας.

Πρόκειται για τους πελάτες που οι πάροχοι δεν επιθυμούν, κατά κύριο λόγο, επειδή έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και επιδεικνύουν μία επαναλμβανόμενη ασυνεπή συμπεριφορά ως προς τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Έτσι, οι εταιρείες ρεύματος (είτε η ΔΕΗ είτε οι ιδιώτες) κατήγγειλαν τις συμβάσεις προμήθειας ρεύματος και πλέον οι περισσότεροι από 185.000 καταναλωτές ηλεκτροδοτούνται από την Καθολική Υπηρεσία με τσουχτερά τιμολόγια.

Οι ιδιώτες πάροχοι

Από τις 12 ιδιωτικές εταιρείες ρεύματος, οι πέντε ήταν αυτές που είδαν σημαντική αύξηση στο χαρτοφυλάκιο των πελατών τους.

Αυτό φανερώνει και τον έντονο ανταγωνισμό που αναπτύσσεται πλέον και ανάμεσα στους ιδιώτες παρόχους, οι οποίοι μέσα από δυνατό marketing επιδιώκουν να αποσπάσουν ο ένας από τον άλλον πελάτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια