Νέο περιστατικό με εκτροχιασμό τρένου συντελέσθη στις ΗΠΑ σε διάστημα λιγότερο του μηνός. Το οξύμωρο είναι ότι και σε αυτήν την περίπτωση ο εκτροχιασμός συνέβη στην ίδια πολιτεία -αυτή του Οχάιο- και η αμαξοστοιχία ήταν της ίδιας εταιρείας της Norfolk Southern.

Συγκεκριμένα χθες Σάββατο αμαξοστοιχία της εν λόγω εταιρείας κατευθυνόμενη προς τα νότια εκτροχιάσθηκε κοντά στο Σπρίνγκφιλντ, περί των 290 χιλιομέτρων από το σημείο που είχε ανατραπεί η άλλη αμαξοστοιχία στο Ιστ Παλεστάιν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας σε αντίθεση με το προηγούμενο ατύχημα από το οποίο διέρρευσαν στο περιβάλλον εκατομμύρια κιλά χημικών ουσιών, το χθεσινό τρένο δεν μετέφερε επικίνδυνα υλικά.

Στη ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι από την αμαξοστοιχία των 212 βαγονιών εκτροχιάσθηκαν σχεδόν είκοσι, ωστόσο δεν υπάρχει καμία αναφορά για τα αίτια του ατυχήματος.

«Δεν εμπλέκονται επικίνδυνα υλικά και δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί», δήλωσε η Norfolk Southern. «Οι ομάδες μας βρίσκονται καθ’ οδόν προς το σημείο για να ξεκινήσουν τις εργασίες καθαρισμού».

Ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπάτιγκιγκ με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε ότι ενημερώθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Σιδηροδρόμων για τον τελευταίο εκτροχιασμό και ότι μαζί θα παρακολουθούν προσεκτικά την κατάσταση.

Από τη μεριά του, ο κυβερνήτης του Οχάιο Μάικ Ντε Βάιν δήλωσε ότι τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όσο και ο Μπάτιγκιγκ του τηλεφώνησαν για να του παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί για το τελευταίο ατύχημα. «Δεν πιστεύουμε ότι βρίσκονται επικίνδυνα υλικά», δήλωσε.

Αξιωματούχοι της κομητείας Κλαρκ ζήτησαν από τους κατοίκους που μένουν σε ακτίνα 300 μέτρων από το περιστατικό να καταφύγουν στο χώρο τους και να προσέχουν πολύ, σύμφωνα με δήλωση στη σελίδα της κομητείας στο Facebook. Παράλληλα, προσέθεσε ότι υπήρχαν διακοπές ρεύματος στην περιοχή εξαιτίας των κατεστραμμένων γραμμών ηλεκτροδότησης που προέκυψαν από το ατύχημα και ότι δεν έχει καταστεί σαφές πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την αποκατάστασή της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή