Σαν… τα μανιτάρια «ξεφυτρώνουν» τα πεντάστερα ξενοδοχεία στη χώρα

·      Η Αθηναϊκή Ριβιέρα προσελκύει τα περισσότερα λόγω και της ανάπλασης του Ελληνικού.

·      Μόλις πριν λίγο έγινε γνωστό ότι θα δημιουργηθούν άλλα δυο στην έκταση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου. Από την Temes της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου.

·      Την ίδια ώρα, με μικρή καθυστέρηση αναμένεται η λειτουργία του One & Only στα «Αστέρια Γλυφάδας» αλλά και μερικών ακόμη στο κέντρο της πρωτεύουσας.

·      Μαθαίνουμε από έγκυρες πηγές πως υπάρχουν συζητήσεις για πολλά ακόμη πολυτελή καταλύματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

·      Στο επίκεντρο βρίσκονται οι «ναυαρχίδες» του ελληνικού τουρισμού: Κρήτη, Ρόδος, Μύκονος και Σαντορίνη.

·      Ανάλογες κινήσεις γίνονται και σε άλλα μέρη που έχουν προοπτικές να φιλοξενήσουν τουρισμού υψηλού οικονομικού προφίλ.

·      Η Ελλάδα όπως λέει άνθρωπος που γνωρίζει καλά τον χώρο έχει όλα τα φόντα να ανέβει επίπεδο και να απευθυνθεί στα… πολύ γερά πορτοφόλια. Ακόμη και στους ultra rich.

·      Η αναβάθμιση των υποδομών αλλά και των υπηρεσιών μας προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα που δεν είχαμε τα προηγούμενα χρόνια…

·      Είναι καιρός να ξεφύγουμε από το all inclusive του μαζικού τουρισμού και να δούμε ότι υπάρχει ζωή και πέρα από αυτό…

———————————

Ο «ακήρυχτος πόλεμος», οι νέοι ένοικοι του «Μινιόν» και η μάχη για τα δικαστήρια Πειραιά

·      Ποιοι ψάχνουν διαμερίσματα στο Μινιόν·      Μεγάλη ζήτηση μαθαίνουμε πως υπάρχει για τα διαμερίσματα που θα δημιουργηθούν στο ιστορικό «Μινιόν».

·      Οι ιδιοκτήτες του εμβληματικού κτηρίου γίνονται αποδέκτες ισχυρού ενδιαφέροντος από Έλληνες και Έλληνες του εξωτερικού.

·      Και αυτό προτού πριν ακόμη καταλήξουν στον ακριβή αριθμό των τετραγωνικών που θα διατεθούν για κατοικίες.

·      Θυμίζουμε πως το project προχωράει με πυρετώδεις ρυθμούς και υπολογίζεται πως σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα ακίνητο θα είναι έτοιμο.

·      Μάλιστα, οι εργασίες για την αποκατάσταση της όψης του θρυλικού κτηρίου κοντά στην πλατεία Ομονοίας έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

·      Να πούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κτηρίου θα μετατραπεί σε γραφεία και εστιατόρια ενώ στο ισόγειο θα στεγαστούν εμπορικά καταστήματα.

·      Εξάλλου, το «Μινιόν» ήταν πολυκατάστημα που μεγαλούργησε τις δεκαετίες του 1960 και κυρίως του 1970, και αποτέλεσε σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας.

————————————–

Βγαίνουν ξανά τα «μαχαίρια» για τις τιμές

·      Δεν υπάρχει σήμερα κάποιος που αμφιβάλλει ότι η ακρίβεια θερίζει… Και εάν υπάρχει μπορεί να επισκεφτεί ένα σούπερ μάρκετ.

·      Ο λογαριασμός φτάνει και υπερβαίνει τα 20 ευρώ με πολύ λίγες αγορές βασικών προϊόντων (γαλακτοκομικά, ψωμί, κα.).

·      Τα πράγματα, όπως λέει στη στήλη, κορυφαίος παράγοντας της βιομηχανίας θα ήταν πολύ χειρότερα εάν δεν υπήρχε αυτοσυγκράτηση από την πλευρά των προμηθευτών.

·      Πολλές φορές μάλιστα, σημειώνει, απορροφούν τις μεγάλες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, πληρώνοντας βαρύ τίμημα…

·      Θεωρεί δε πως τα σούπερ μάρκετ δεν κάνουν όσα έπρεπε για να μετριαστεί η μεγάλη αύξηση των τιμών.

·      Περιορίζονται, όπως λέει, μόνο στο καλάθι του νοικοκυριού (και όχι «της νοικοκυράς» για να είμαστε εντάξει με την πολιτική ορθότητα).

·      «Κοιτάνε να κρατήσουν άθικτα τα περιθώρια κέρδους και συνέχεια ζητάνε μεγαλύτερες εκπτώσεις και παροχές από τους προμηθευτές… Για να βάλουν το χέρι στην τσέπη ούτε λόγος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

·      Την ίδια ώρα, ανάλογα παράπονα για τη βιομηχανία εκφράζουν και οι λιανέμποροι.

·      Επιμένουν πως τα λειτουργικά τους έξοδα είναι τεράστια και δεν έχουν τη δυνατότητα να απορροφήσουν το επιπλέον κόστος.

·      Η εκτόξευση του πληθωρισμού έχει αναζωπυρώσει τον ακήρυχτο πόλεμο ανάμεσα στη βιομηχανία και το λιανεμπόριο.

·      Και όσο συντηρείται αυτό το περιβάλλον, τόσο περισσότερο θα οξύνεται…

———————————————-

Αντίστροφη μέτρηση για τα Δικαστήρια Πειραιά

·      Εβδομάδα εξελίξεων, μαθαίνουμε, είναι αυτή που διανύουμε για την μετεγκατάσταση των δικαστηρίων Πειραιά.

·      Πηγές που παρακολουθούν στενά την υπόθεση αναφέρουν ότι μέσα στα επόμενα 24ώρα -εκτός απροόπτου- θα ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τον πολύκροτο διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου.

·      Είχε προηγηθεί ένσταση της Golden Horizon (επενδυτικός φορέας ισραηλινών συμφερόντων).

·      Θυμίζουμε πως η αρμόδια αρχή ο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑΧΔΙΚ) προέκρινε την προσφορά της Dimand για την εγκατάσταση των δικαστηρίων σε οικόπεδο δικής της ιδιοκτησίας στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

·      Αντίθετα, η Golden Horizon έχει προτείνει το κτήριο Κεράνη επί της οδού Πειραιώς.

·      Λέγεται πως το συγκεκριμένο κτήριο κρίθηκε ακατάλληλο από την αρμόδια Επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού.

·      Και αυτό, όπως λένε πληροφορίες της αγοράς κυρίως εξαιτίας της στατικότητάς του.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino