Σε δέκα προσαγωγές και δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης και πορείας στο κέντρο της Αθήνας για την τραγωδία στα Τέμπη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ στη συγκεντρώσει συμμετείχαν πάνω από 12.000 διαδηλωτές.
Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη όταν ολιγομελής ομάδα ατόμων εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων προκαλώντας παράλληλα μικροφθορές.

Πορεία

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 με πρωτοβουλία διάφορων Σωματείων, Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου 12.000 ατόμων, στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Με το πέρας της συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος, τα εν λόγω άτομα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κινούμενα επί της οδού Πανεπιστημίου, ενώ στη συνέχεια διασπάστηκαν και κινήθηκαν σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις.

Επεισόδια

Μεμονωμένο περιστατικό σημειώθηκε, όταν ολιγομελής ομάδα ατόμων εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν επί της πλατείας Καραϊσκάκη, προκαλώντας παράλληλα μικροφθορές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 10 προσαγωγές και 2 συλλήψεις ατόμων, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα