Η UBS σαφώς και θέλει να κρατήσει τους πιο αξιόλογους τραπεζίτες της νεοαποκτηθείσας Credit Suisse, ωστόσο θα περάσουν από μια αξιολόγηση, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος της πρώτης. Σύμφωνα με τον Κόλμ Κέλεχερ, οι τραπεζίτες της Credit Suisse θα πρέπει να μπορούν να προσαρμοσθούν στις αξίες της UBS και στο πώς προσεγγίζει τους κινδύνους η τράπεζα. Ο Κέλεχερ προέβη στις δηλώσεις αυτές ορμώμενος από τη κακοδιαχείριση της Credit Suisse και τα προβλήματα που οδήγησαν στην κατάρρευσή της.

«Πρέπει να περάσουν οι πάντες από ένα φίλτρο νοοτροπίας για να βεβαιωθούμε ότι δεν εισάγουμε κάτι στο οικοσύστημά μας που προκαλεί προβλήματα», δήλωσε ο Κέλεχερ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Ζυρίχη, αφότου η UBS διόρισε τον Σέργκιο Ερμότι ως αντικαταστάτη του νυν διευθύνοντα συμβούλου Ραλφ Χάμερς από τις 5 Απριλίου.

«Χρυσοδάκτυλο» μάνατζερ από τα… παλιά επιστρατεύει η UBS – Σε ειδική αποστολή για το deal με την Credit Suisse

Η UBS εξαγόρασε την Credit Suisse αντί του ποσού των 3,3 δισ. δολαρίων, έπειτα από την κατάρρευσή της έπειτα από σωρεία εκροών κεφαλαίων απόρροια της κακής διαχείρισης και των σκανδάλων.

Θέλοντας να επισημάνει τις προκλήσεις που εμπεριέχει η συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων ελβετικών τραπεζών, ανέφερε ότι σαφώς και υπάρχουν τμήματα της Credit Suisse με προβληματική νοοτροπία, ιδίως η επενδυτική τράπεζα και ορισμένες από τις λειτουργίες κινδύνου. Τουναντίον, στα τμήματα της τραπεζικής λιανικής, οι μονάδες διαχείρισης περιουσίας και περουσιακών στοιχείων δεν εντοπίζονται αυτά τα προβλήματα.

Στελέχη της UBS έχουν δηλώσει στους ομολόγους τους της Credit Suisse ότι προτιμούν να ενισχύσουν επιλεκτικά το δικό τους τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής και παράλληλα επιθυμούν να απαλλαχθούν από τα τμήματα και τις λειτουργίες που εγκυμονούν κινδύνους. Η Credit Suisse είχε σχέδια για απόσχιση τμημάτων της υπό το εμπορικό σήμα Credit Suisse First Boston στις ΗΠΑ, ωστόσο μετά την εξαγορά της τα σχέδια αυτά εγκαταλείφθηκαν.

Τα στελέχη της UBS τονίζουν ότι ενώ οι μέτοχοι και οι επενδυτές βλέπουν αξία στην εξαγορά της Credit Suisse για τις αναπτυξιακές φιλοδοξίες της ίδιας της UBS, ανησυχούν για τους δυνητικούς κινδύνους της συμφωνίας.

Ο Χάμερς δήλωσε ότι η δημιουργία μιας παγκόσμιας πλατφόρμας διαχείρισης περιουσίας, η υποστήριξη της πλατφόρμας της επενδυτικής τραπεζικήςτης UBS, η ελβετική τράπεζα και το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων είναι τα κύρια σημεία εστίασης της στρατηγικής της τράπεζας.

Η UBS είχε επικεντρωθεί στην οργανική της ανάπτυξη, αλλά «η πρόσφατη είναι μια ανόργανη κίνηση αναφορικά με την υλοποίηση της στρατηγικής μας. Δεν είναι τέλεια, αλλά δίνει πολλά σε εμάς», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως