Την δημιουργιά χιλιάδων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030, σχεδιάζει η Walmart, συμμετέχοντας σε μια ευρύτερη προσπάθεια των ΗΠΑ για την μείωση των αυτοκινήτων που κινούνται με ορυκτά καύσιμα, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η επέκταση θα αναβαθμίσει το υπάρχον δίκτυο των 1.300 σταθμών ταχείας φόρτισης του λιανοπωλητή σε 280 τοποθεσίες, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο Vishal Kapadia, ανώτερος αντιπρόεδρος της Walmart για τον ενεργειακό μετασχηματισμό.

Ford: Επένδυση 4,5 δισ. δολαρίων σε εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών

Περισσότεροι πελάτες

Η Walmart δεν είπε πόσους σταθμούς φόρτισης θα κατασκευάσει, αλλά η εταιρεία έχει περίπου 4.700 καταστήματα στις ΗΠΑ. Περίπου το 90% του πληθυσμού των ΗΠΑ ζει σε απόσταση 10 μιλίων από μια τοποθεσία Walmart, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο Kapadia ανέφερε ότι η Walmart είναι «μοναδικά τοποθετημένη» για να προσφέρει σταθμούς φόρτισης σε αγροτικές, προαστιακές και αστικές περιοχές και στόχος του λιανοπωλητή «είναι να καλύψει τις ανάγκες των πελατών και των μελών όπου ζουν και να ανοίξει το δρόμο σε όσους οδηγούν σε όλη τη χώρα».

Η κίνηση έρχεται καθώς ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πιέζει για τη δημιουργία ενός δικτύου φόρτισης σε εθνικό επίπεδο, ώστε να ενθαρρύνει τους υποψήφιους αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το σχέδιο της Walmart δελεάζει τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων να ψωνίζουν στα καταστήματά της κατά τη φόρτιση.

Το σχέδιο Μπάιντεν

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σκοπεύει να αναπτύξει 500.000 σταθμούς φόρτισης τα επόμενα πέντε χρόνια και το Τμήμα Μεταφορών άρχισε να δέχεται αιτήσεις τον περασμένο μήνα για επιχορηγήσεις 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη λειτουργία δημόσιων χώρων φόρτισης. Ωστόσο, υπάρχει διαφωνία σχετικά με το πού πρέπει να εγκατασταθούν δημόσιοι σταθμοί και ποια επιχειρηματικά μοντέλα θα λειτουργήσουν καλύτερα για την ανάπτυξη και τη συντήρησή τους.

Οι έμποροι λιανικής, συμπεριλαμβανομένης της Kroger Co., εγκαθιστούν επίσης φορτιστές, ελπίζοντας να ενθαρρύνουν τους αγοραστές να παραμείνουν στα καταστήματα καθώς τα αυτοκίνητά τους φορτίζουν έξω.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green