Διαβουλεύσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) για τις συγκρούσεις στο Σουδάν, είχε ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Οι αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο οι εμπλεκόμενες πλευρές να παύσουν άμεσα τις εχθροπραξίες χωρίς όρους, ανέφερε ο Μπλίνκεν σε ανακοίνωση.

Σουδάν: Συνεχίζονται οι μάχες – Σε αναβρασμό η παγκόσμια κοινότητα

Οι ΗΠΑ ανησυχούν πολύ για τα υψηλά επίπεδα βίας στο Σουδάν που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Πράγματι φαίνεται σε αυτές τις επιθέσεις να εμπλέκονται βαριά όπλα», δήλωσε ο αξιωματούχος που μεταβαίνει στο Τόκιο, όπου ο Μπλίνκεν θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των 7 (G7).

«Η βασική μας ανησυχία είναι η ασφάλεια του προσωπικού μας καθώς και των Αμερικανών πολιτών εκεί», πρόσθεσε.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Σουδάν Τζον Γκόντφρεϊ δήλωσε χθες Σάββατο ότι η κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ ένοπλων στοιχείων στο Σουδάν, σε συνθήκες άμεσης πολεμικής συγκρούσης είναι «ουσιαστική επικίνδυνη», ενώ κάλεσε άμεσα την υψηλόβαθμη ηγεσία να σταματήσει τις πολεμικές συγκρούσεις.

Ο Γκόντφρεϊ πρόσθεσε ότι ο ίδιος και το προσωπικό της πρεσβείας έχουν βρει καταφύγιο εντός των εγκαταστάσεών της.

Τα πολιτικά κόμματα καλούν τον στρατό και τις παραστρατιωτικές δυνάμεις RSF να σταματήσουν τις εχθροπραξίες

Τα πολιτικά κόμματα στο Σουδάν που είχαν υπογράψει μία αρχική συμφωνία για τη διαχείριση της εξουσίας με τον στρατό της χώρας, αλλά και με τις πανίσχυρες παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) κάλεσαν χθες, για την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών που ξέσπασαν μεταξύ τους.

Τα πολιτικά κόμματα προέτρεψαν τόσο τους διεθνείς, αλλά και τους περιφερειακούς παίκτες να βοηθήσουν άμεσα για τον τερματισμό της αιματοχυσίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Ισραήλ: Υπό πίεση ο Νετανιάχου – «Αποτελεί κίνδυνο για το κράτος»
Επικαιρότητα |

Στριμωγμένος ο Νετανιάχου - Ψηφο δυσπιστίας καταθέτει το Εργατικό Κόμμα, με αποχώρηση απειλεί ο Γκαντζ

«Πρόκειται για μια κυβέρνηση που υποκινείται από πολιτικές σκοπιμότητες, η οποία έχει παραβιάσει το βασικό συμβόλαιο μεταξύ της ηγεσίας και των πολιτών της»