Τα τιμολόγια ρεύματος για τον Μάιο ξεκίνησαν να αναρτούν σταδιακά οι πάροχοι.

Πρώτη η ΔΕΗ ανάρτησε στην ιστοσελίδα της τις ανταγωνιστικές χρεώσεις του προγράμματος «Γ1/Γ1Ν». Η ανταγωνιστικές χρεώσεις είναι μειωμένες κατά περίπου 3,5%.

Οι καταναλώσεις

Πιο συγκεκριμένα η δημόσια εταιρεία για τις καταναλώσεις μέχρι 500 κιλοβατώρες ανακοίνωσε την τιμή της κιλοβατώρας στα 0,159 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,165 ευρώ τον Απρίλιο. Χωρίς να έχει συνυπολογιστεί η επιδότηση του Ταμείου Ενέργειακής Μετάβασης.

Για τις καταναλώσεις άνω των 500 κιλοβατωρών η ανταγωνιστική χρέωση της εταιρείας καθορίστηκε στα 0,171 από 0,177 ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Απρίλιο.

Οριακές μεταβολές

Τα τιμολόγια της ΔΕΗ αποτελούν και τον μπούσουλα για τις χρεώσεις και των υπολοίπων παρόχων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι τιμές τους για τον Μάιο αναμένεται να κινηθούν ελαφρώς προς τα κάτω, ενώ κάποιες εταιρείες δεν αποκλείεται να διατηρήσουν τα τιμολόγια αμετάβλητα σε σχέση με τον Απρίλιο.

Η επιδότηση

Την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να ανακοινώσει και το ύψος της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος για τα νοικοκυριά. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση τότε οι τελικές χρεώσεις θα διαμορφωθούν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η παράταση

Το ισχύον πλαίσιο για τις τιμές ρεύματος αναμένεται να παραταθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισχύον νόμος που προβλέπει πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά, επιδότηση στη λιανική και πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής λήγει τον Ιούλιο.

Η κυβέρνηση ήδη έχει ζητήσει παράταση των έκτακτων μέτρων από τις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια