Ένας… σωσίας του Πούτιν ήταν, κατά το Κίεβο, ο άνδρας που επισκέφθηκε πρόσφατα τις εμπόλεμες ζώνες στην Ουκρανία, και όχι ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος ο οποίος – πάντα κατά τις ουκρανικές αρχές – είναι ένας «παππούς που κρύβεται στο υπόγειο».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η απόδειξη ότι ο Πούτιν φοβάται πως θα χάσει την Κριμαία

«Αυτός δεν ήταν ο αληθινός Πούτιν», δήλωσε σε ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Ολεξίι Ντανίλοφ, χωρίς να δώσει κάποια απόδειξη. «Για να μιλήσεις με τον αληθινό Πούτιν, πρέπει να είσαι σε απομόνωση 10 ως 14 ημέρες», συνέχισε.

Η επίσκεψη

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Κρεμλίνου που δημοσιοποιήθηκε προχθές Τρίτη, ο ρώσος πρόεδρος ταξίδεψε πρόσφατα στην εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία, συναντήθηκε με Εώσους στρατιωτικούς που μάχονται στην πρώτη γραμμή στις περιφέρειες Χερσώνα και Λουγκάνσκ και διαβουλεύτηκε με ανώτερους αξιωματικούς.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη που ανακοινώνεται πως έκανε ο Πούτιν σε εδάφη της Ουκρανίας από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου δεν διευκρινίστηκε. Το Κρεμλίνο έδωσε στη δημοσιότητα σύντομο βίντεο, στο οποίο εικονίζεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν να βγαίνει από ελικόπτερο και να ανταλλάσσει χειραψίες με ένστολους.

«Διαμετρικά αντίθετη περίπτωση ο Ζελένσκι»

Σύμφωνα με τον Ντανίλοφ, το πρόσωπο που πήγε στη Χερσώνα ήταν «σωσίας» του Πούτιν: «Υπάρχουν αρκετοί, όπως ξέρουμε», πρόσθεσε.

Ο ουκρανός αξιωματούχος υποστήριξε εξάλλου πως ο πρόεδρος της Ρωσίας είναι «φοβισμένος» και άρα είναι αδύνατο να αποφάσισε να επισκεφθεί στρατιώτες στην πρώτη γραμμή. Κατά τον Ντανίλοφ, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι «διαμετρικά αντίθετη» περίπτωση, καθώς έχει επισκεφθεί επανειλημμένα τα μέτωπα, ενώ ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατ’ αυτόν «παππούς που κρύβεται στο υπόγειο», σύντομα «θα φοβάται και τον εαυτό του».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα