Κάτι από… χρηματιστήριο θυμίζουν οι τιμές λιανικής πώλησης των ηλεκτρονικών αυτοκινήτων της Tesla στην αμερικανική επικράτεια.

Μόλις λίγες ημέρες μετά την έκτη κατά σειρά μείωση τιμών σε μοντέλα της στις ΗΠΑ, η Tesla ανακοίνωσε την Πέμπτη αύξηση τιμών για τα premium ηλεκτρικά οχήματά της Model S και X, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Να σημειωθεί ωστόσο ότι και σε αυτή την περίπτωση οι τιμές εξακολουθούν να είναι κατά 20% χαμηλότερες από την αρχή του έτους μετά από μια σειρά μειώσεων.

Tesla: Νέο εργοστάσιο στη Σαγκάη για την παραγωγή του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας Megapack

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ίλον Μασκ μειώνει τις τιμές παγκοσμίως από τον περασμένο Ιανουάριο, σε μια προσπάθειά της να αυξήσει τον όγκο των πωλήσεών της, ειδικά για τα αυτοκίνητα μαζικής αγοράς, το crossover Model Y και το sedan Model 3.

Τα Model S Plaid και Model X Plaid της Tesla έχουν τώρα τιμή 107.490 δολάρια, από 104.990 νωρίτερα.

Η τιμή του Model X είναι σήμερα κατά περίπου 2,6% υψηλότερη, στα 97.490 δολάρια, ενώ αυτή του Model S αυξήθηκε κατά περίπου 2,9% στα 87.490 δολάρια.

Ωστόσο, οι τιμές και των τεσσάρων μοντέλων εξακολουθούν να είναι κατά 16% έως και 23% φθηνότερες από ό,τι στην αρχή του έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, την Τετάρτη ξεκαθάρισε ότι η Tesla θα δώσει προτεραιότητα στην αύξηση των πωλήσεων έναντι των κερδών σε μια αδύναμη οικονομία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε περιορισμένα έσοδα και πτώση των κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του έτους με το μεικτό περιθώριο να υποχωρεί κάτω από το 20%, στο 19,3%, καθώς οι πρόσφατες μειώσεις των τιμών πλήττουν την κερδοφορία.

Η έκτη μείωση τιμών

Η τελευταία μείωση τιμών, η 6η φέτος για την Tesla στην αμερικανική αγορά, που ανακοινώθηκε λίγε ημέρες νωρίτερα, οδήγησε σε μείωση κατά 3.000 δολάρια σε κάθε έκδοση του SUV Model Y, ενώ το Model 3 RWD (με κίνηση στους πίσω τροχούς) υποχώρησε κατά 2.000 δολάρια, στα 39.990 δολάρια. Το βασικό Model Y, γνωστό ως έκδοση AWD με τετρακίνηση, έχει τιμή αφετηρίας τα 46.990 δολάρια.

Η Tesla έχει πλέον μειώσει τις τιμές του βασικού της Model 3 κατά 11% μόνο φέτος και οι βασικές τιμές του Model Y μειώθηκαν κατά 20%, σύμφωνα με υπολογισμούς που έκανε το Reuters. Αυτές οι τελευταίες μειώσεις τιμών έρχονται καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση περιόρισε τον αριθμό των οχημάτων που είναι επιλέξιμα για πίστωση φόρου για ηλεκτρικά οχήματα, με το βασικό μοντέλο 3 RWD της Tesla να βλέπει την έκπτωση φόρου του με μειώνεται κατά το ήμισυ στα 3.500 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green