Περιορισμένες κινήσεις καταγράφονται σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αναζητά την κατεύθυνση της επόμενης ημέρας μιας αναβάθμισης που προαναγγέλθηκε εν… ευθέτω χρόνω. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,09% στις 1.112,37 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Μπορεί ο οίκος S&P να κινήθηκε στα όρια του αναμενόμενου, αναβαθμίζοντας μόνο τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά η αγορά δεν έκρυβε την προσδοκία της για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, δηλαδή να αποκτούσε επιτέλους η Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα, μετά από 13 χρόνια. Αυτή δεν ήρθε παρά μόνο ως «υπόσχεση» ότι το θετικό outlook οδηγεί σε αναβάθμιση τους επόμενους μήνες, με την αγορά πλέον να έχει ως βασικό της καταλύτη τις εκλογές σε λιγότερο από έναν μήνα.

Σε αρνητικά εδάφη οι ευρωαγορές

Έτσι το πιο πιθανό σενάριο είναι το ΧΑ να παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα, ίσως με μικρές διορθώσεις, ώστε να δει εάν η χώρα οδηγηθεί σε επαναληπτικές εκλογές ή θα έχει κυβέρνηση στα τέλη του Μαΐου. Οι 1.098 μονάδες είναι η κοντινή στήριξη, ενώ η αντίσταση είναι στις 1.125 μονάδες. Όσο συντηρούνται όμως οι 1.073 μονάδες, η τάση παραμένει θετική και επιθετική.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις ασκούνται κυρίως στην Autohellas, αλλά και σε Μυτιληναίο και Ελλάκτωρ. Πτωτικά κινούνται οι Εθνική, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Eurobank, ΔΕΗ και ΟΛΠ. Από την άλλη, στηρίξεις δίνουν οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ και Βιοχάλκο, ενώ θετικά κινούνται οι Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, Coca Cola, Σαράντη, Τιτάν, Jumbo, Aegean, OTE, Motor Oil και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών