Ηχηρή είναι η απουσία αγοραστών και σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο συνεχίζει να αναδιπλώνεται, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, σε χαμηλότερα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,75% στις 1.097,12 μονάδες με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Δέχονται πιέσεις από τα αποτελέσματα

Αναδίπλωση

Η αγορά δείχνει να αναδιπλώνεται σταδιακά ενόψει των εκλογών και να περιχαρακώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα, περιορίζοντας αρκετά τα επίπεδα ρίσκου που μπορεί να αναλάβει, καθώς το επικείμενο εκλογικό αποτέλεσμα μόνο βέβαιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Και το ζητούμενο φαίνεται να είναι στην παρούσα πόσο μπορεί να «κοστίσει» η εκλογική αβεβαιότητα σε μονάδες της αγοράς.

Μέχρι τώρα ο κλάδος που δείχνει να βρίσκεται στο επίκεντρο του risk off είναι ο τραπεζικός, ενώ στο «κάδρο» φαίνεται να βρίσκονται και οι τίτλοι που είχαν υπεραποδώσει το προηγούμενο διάστημα. Προς ώρας ο τραπεζικός δείκτης δείχνει να κρατά τα επίπεδα των 800 μονάδων, όμως οι πιέσεις μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενταθούν ανάλογα με την προεκλογική ειδησεογραφία δοκιμάζοντας τις στηρίξεις και πάλι της αγοράς.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Alpha Bank δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ έντονα πτωτικά κινούνται και οι Πειραιώς, Εθνική, Jumbo, Aegean, Quest, Eurobank και ΕΥΔΑΠ. Σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται και οι Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο και Motor Oil. Από την άλλη, σε θετικά εδάφη είναι οι Autohellas, Coca Cola, ΟΛΠ, Λάμδα και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών