Ανοδικά κινούνται σήμερα Πέμπτη οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, με τους επενδυτές να αναμένουν τα οικονομικά στοιχεία, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή και τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τα στοιχεία που αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα για την ανάπτυξη του ΑΕΠ θα παρέχουν ενδείξεις για την πορεία της οικονομίας και τον αντίκτυπο που έχουν μέχρι στιγμής οι αυξημένες τιμές ενέργειας και τα αυστηρότερα τραπεζικά πρότυπα. Παράλληλα, κάποιες χώρες της ευρωζώνης αναμένεται να ανακοινώσουν στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Τα βλέμμα είναι στραμμένα στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 4 Μαΐου, με τα γεράκια του διοικητικού συμβουλίου να χτυπούν το τύμπανο του πληθωρισμού για μέρες, βλέποντας ένα επιτόκιο καταθέσεων τουλάχιστον 4% στο τέλος του κύκλου σύσφιξης.

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, το σημείο αναφοράς της ζώνης του ευρώ, αυξήθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 2,42% μετά από πτώση κατά περίπου 10 μονάδες βάσης στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις. Εξακολουθεί ωστόσο να είναι 35 bps χαμηλότερο από το 2,77%, που σημειώθηκε στις αρχές Μαρτίου και πάνω από 40 bps πάνω από το χαμηλότερο που είχε φτάσει στα μέσα Μαρτίου, όταν οι φόβοι ότι μπορεί να εκδηλωνόταν μια πλήρης τραπεζική κρίση ήταν στο αποκορύφωμά τους. .

Η αγορά παραγώγων επιτοκίων παρέμεινε σχετικά σταθερή. Τα προθεσμιακά προθεσμιακά βραχυπρόθεσμα επιτόκια ευρώ (ESTR) του Νοεμβρίου 2023 της ΕΚΤ ήταν τελευταία στο 3,65%, υποδηλώνοντας προσδοκίες για επιτόκιο κατάθεσης περίπου 3,75% μέχρι τότε, μετά από σύντομη άνοδο στο 3,8% στις αρχές αυτής της εβδομάδας.

Με τους επενδυτές να παρακολουθούν επίσης στενά τις εξελίξεις σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ, οι αποδόσεις του ομολόγου του ενός μηνός εκτινάχθηκαν περισσότερο κατά 27 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 4,23% και το spread να διατηρείται κάτω από τις 180 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές