Καθαρά έσοδα ύψους 664 εκατ. ευρώ για το 2022 ανακοίνωσε ο RINA, επισημαίνοντας πως είναι αυξημένα κατά 21% σε σχέση με το 2021.

Την ίδια ώρα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 12,5 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 8,1 εκατ. το 202, ενώ η καθαρή οικονομική θέση του Ιταλικού Νηογνώμονα, που ομαλοποιήθηκε για τις επιπτώσεις της συναλλαγής αγοράς ιδίων μετοχών και της εξαγοράς της Patrick Engineering, ισούται με 114 εκατ. ευρώ.

RINA: Στηρίζει την κατασκευή bulker με καύσιμο LNG και υδρογόνο

Στρατηγικό σχέδιο

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία παρουσίασε επίσης ένα νέο στρατηγικό σχέδιο που εκτείνεται έως το 2027, επιβεβαιώνοντας τους βασικούς τομείς εστίασης της ενεργειακής μετάβασης και της ESG, καθώς και τον στόχο της επίτευξης οργανικών εσόδων ύψους περίπου 1,25 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, το σχέδιο υποστηρίζεται από την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, από τη συμβουλευτική μηχανικής έως τις δοκιμές, την επιθεώρηση και την πιστοποίηση (TIC), με αναμενόμενη σημαντική ανάπτυξη όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Η πρόσφατη εξαγορά της Patrick Engineering – της εταιρείας συμβούλων μηχανικών με έδρα το Σικάγο – αποτελεί μέρος ενός σχεδίου ανάπτυξης στη Βόρεια Αμερική στις αγορές της ενέργειας, των υποδομών, της βιομηχανίας και της κινητικότητας.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της ναυτιλίας, ο RINA επιβεβαίωσε τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας και της Ασίας, ενώ η επιχειρηματική μονάδα πιστοποίησης στοχεύει στην επέκταση της παρουσίας της στην Ευρώπη και στην εδραίωση της θέσης της στην Ιταλία. Παράλληλα, η εταιρεία επιδιώκει τον στόχο της να καταστεί ο κυρίαρχος παίκτης στον ιταλικό κλάδο των ακινήτων και πέραν αυτού. Ο RINA θα υποστηρίξει αυτή την εξέλιξη με σημαντική εσωτερική ανάπτυξη. Μέχρι το 2027, ο οργανισμός σχεδιάζει να απασχολεί πάνω από 1.800 τεχνικούς εμπειρογνώμονες υψηλής εξειδίκευσης σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα συμβάλουν καθοριστικά στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία