Στην αναβάθμιση των τιμών – στόχων για τρεις ελληνικές τράπεζες, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Jefferies, μετά την διεξαγωγή των εκλογών της 21ης Μαίου.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα από την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ενώ η αναμενόμενη αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό, θα δώσει ώθηση και σε άλλους κλάδους, προεξάρχοντος του εγχώριου τραπεζικού τομέα.

Axia Research: Τι φέρνει για το χρηματιστήριο η επενδυτική βαθμίδα

Τιμές στόχοι

Την πρώτη επιλογή της Jefferies, αποτελεί η Εθνική Τράπεζα, με τους αναλυτές του οίκου να συστήνουν αγορά και τις προβλέψεις για την τιμή – στόχο να ανεβαίνει στα 7,30 ευρώ από τα 6,50 της προηγούμενης εκτίμησης.

Ακολουθούν Eurobank και Πειραιώς, όπου ο οίκος συστήνει διακράτηση και ανεβάζει ελαφρώς τις προβλέψεις για τις τιμές στόχους. Για την Eurobank η νέα τιμή είναι 1,70 ευρώ. από 1,65 , ενώ για την Πειραιώς 2,70 ευρώ από 2,50.

Αντίθετα. η Jefferies εμαφανίζεται επιφυλακτική για την Alpha Bank, κυρίως λόγω του υψηλότερου κινδύνου από τις επισφάλειες και συστήνει underperform, με την τιμή – στόχχο στα 1,10 ευρώ.

Επιτόκια

Οι αυξήσεις των επιτοκίων έχει αρχίσει ήδη να επιδρά στο ενεργητικό των τραπεζών λόγω του υψηλού ποσοστού δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου. Τις καλύτερες επιδόσεις σε αυτόν τον τομέα , καταγράφουν η Εθνική και η Πειραιώς.

Κόκκινα δάνεια

Εν τω μεταξύ, ο αμερικανικός οίκος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα κόκκινα δάνεια των τραπεζών, επισημαίνοντας τα θετικά σημάδια, καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν καταφέρει να μειώσουν τις επισφάλειές τους, σε σημείο αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις τους. Και σε αυτόν τον τομέα, η Jeffries σημειώνει την καλύτερη θέση της Εθνικής συγκριτικά με τις άλλες τρεις τράπεζες.

Σημεία προσοχής

Η Jefferies, πέρα από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις, εφιστά την προσοχή των τραπεζών σε δύο καίρια σημεία, αναφέροντας ότι θα πρέπει να αποτελέσουν βασικές προτεραιότητες των διοικήσεων.

Το ένα σημείο, είναι οι επισφάλειες, όπου οι τράπεζες θα πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να τις μειώσουν, και το άλλο, εξίσου σημαντικό, είναι τα περιθώρια και τα beta των καταθέσεων. Ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι οι τράπεζες έχουν την ικανότητα να αντεπεξέλθουν σε αυτά τα δύο κρίσιμα ζητήματα, με την Εθνική Τράπεζα να βρίσκεται σε θέση ισχύος συγκριτικά με τις υπόλοιπες τράπεζες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Νίκος Καραμούζης: Με τριπλή εξαγορά «μπαίνει» στο ελαιόλαδο – Επένδυση 10 εκατ. ευρώ με την Inspiring Earth
Επιχειρήσεις |

Νίκος Καραμούζης: Με τριπλή εξαγορά «μπαίνει» στο ελαιόλαδο – Επένδυση 10 εκατ. ευρώ με την Inspiring Earth

Έναν νέο ισχυρό όμιλο στο ελαιόλαδο δημιουργούν οι SMERemediumCap και Inspiring Earth εξαγοράζοντας τις εταιρείες Λατζιμάς, Έλαια Σητείας-LASITIA και Olympian Green International

Βρεττού – Attica Bank: Το χρονοδιάγραμμα για τον 5ο τραπεζικό πόλο
Επιχειρήσεις |

Το χρονοδιάγραμμα της Attica Bank για τον πέμπτο τραπεζικό πόλο

Μετά το επίσημο χρίσμα της DBRS Morningstar, που «κατεβάζει» τις εκτιμώμενες ζημιές από τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων στα 400 εκατ. ευρώ για την Attica Bank, ο δρόμος είναι ανοιχτός για τα επόμενα βήματα