Έντονη νευρικότητα φέρνουν στο ελληνικό χρηματιστήριο οι αποκοπές των μερισμάτων σήμερα, με την αγορά να δείχνει ότι είχε προεξοφλήσει το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής (25/6) και να προχωρά στο επόμενο βήμα για την ενσωμάτωση των «γνωστών» καταλυτών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,50% στις 1.262,34 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 11 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Συνεχίζονται οι πιέσεις

Αποκοπές μερισμάτων

Η αγορά δείχνει να αφήνει πίσω της τον εκλογικό πυρετό των προηγούμενων μηνών και να κάνει τις τελευταίες προσαρμογές της ενόψει του κλεισίματος του εξαμήνου, αλλά και τις αποκοπές μερισμάτων. Σήμερα κόβουν μέρισμα οι Motor Oil, ΕΛΧΑ και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ αύριο ο Μυτιληναίος, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλές προσαρμογές χαρτοφυλακίων, οι οποίες θα εντείνουν και τη νευρικότητα της αγοράς.

Δεδομένων όμως των θετικών καταλυτών που έρχονται, όπως το ταμείο ανάκαμψης, οι αυξημένες ιδιωτικές επενδύσεις, ο ισχυρότερος χρηματοοικονομικός τομέας και η πλεονεκτική θέση συγκεκριμένων τομέων όπως ο τουρισμός και η ενέργεια, η ελληνική οικονομία αναμένεται να διατηρήσει ισχυρή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, δίνοντας ώθηση και στην ελληνική κεφαλαιαγορά. Και αυτό αποτελεί τη γενική αίσθηση της αγοράς και των αναλυτών, όπως επιβεβαιώνουν σήμερα τόσο η Axia όσο και η Eurobank Equities.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις είναι μεγάλες σε Motor Oil, ΕΛΧΑ, Coca Cola, Σαράντη και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Jumbo, Ελλάκτωρ, Λάμδα, Τιτάν, Eurobank, Quest, Aegean, OTE, Βιοχάλκο και Εθνική. Από την άλλη, σε θετικά εδάφη είναι οι ΟΠΑΠ, Autohellas, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Alpha Bank και Cenergy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών