Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τις οικονομικές ανησυχίες να έχουν και πάλι κεντρικό ρόλο στις επενδυτικές κινήσεις, καθώς οι φόβοι για ύφεση αυξήθηκαν. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Ευρώπη είδε επίσης μια σύντομη εξέγερση της ιδιωτικής στρατιωτικής ομάδας Wagner στη Ρωσία, ωθώντας τις τιμές του πετρελαίου προς τα πάνω.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 αντέστρεψε τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη και έχασε τελικά 0,25%, κλείνοντας στις 32.698,81 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε 0,20% και έκλεισε στις 2.260 μονάδες. Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση που ο Nikkei καταγράφει απώλειες.

Πετρέλαιο: Περιορισμένες ανατιμήσεις εξαιτίας του ρωσικού κινήματος

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,29% και έκλεισε στις 7.078,7 μονάδες, παρασυρόμενος από τις ενεργειακές μετοχές και σημειώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας αντιστάθηκε στις ευρύτερες πωλήσεις και έκλεισε στο πράσινο, σημειώνοντας άνοδο 0,47%, ενώ ο Kosdaq σημείωσε μεγαλύτερη άνοδο 0,63%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διεύρυνε τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας και υποχώρησε κατά 0,44%. Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησαν επίσης, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 1,4% και τον Shenzhen Component κατά 1,45%.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Ιαπωνίας για τον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 1,6% σε ετήσια βάση τον Μάιο, αμετάβλητος από τον ρυθμό αύξησης 1,6% του Απριλίου. Έτσι, ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 108,5, σημειώνοντας πτώση 0,1% σε μηνιαία βάση σε σύγκριση με το 108,6 του Απριλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές