Συνάντηση στο Βίλνιους θα έχουν τη Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον, σε μια προσπάθεια να αρθούν τα εμπόδια που θέτει η Άγκυρα για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Τουρκία – Σουηδία: «Η προσβολή των μουσουλμάνων δεν είναι θέμα ελευθερίας έκφρασης» – Μύδροι Ερντογάν

«Έφτασε η ώρα η Σουηδία να ενταχθεί στη Συμμαχία», είπε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, συμπληρώνοντας ότι ελπίζει σε μια θετική έκβαση των συνομιλιών εγκαίρως για τη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας που ξεκινά την Τρίτη στη λιθουανική πρωτεύουσα.

Η ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ είναι κοντά, τόνισε, μετά από μια συνάντηση που είχε με αντιπροσώπους από την Τουρκία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Το κάψιμο του Κορανίου

«Λάδι στη φωτιά» της αντιπαράθεσης Άγκυρας – Στοκχόλμης έριξε προ ημερών η ενέργεια των σουηδικών αρχών να επιτρέψουν μια διαμαρτυρία έξω από το μεγαλύτερο τέμενο της Στοκχόλμης, στο πλαίσιο της οποίας οι διαδηλωτές έκαψαν ένα αντίτυπο του Κορανίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την πράξη, λέγοντας ότι «θα διδάξουμε στους αλαζόνες Δυτικούς ότι η προσβολή των μουσουλμάνων δεν είναι θέμα ελευθερίας έκφρασης».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν, με ανάρτησή του στο Twitter καταδίκασε επίσης τη Σουηδία σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όσοι κλείνουν τα μάτια σε τέτοιες πράξεις είναι συνένοχοι».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα