Τέραστια αύξηση 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στην αγοραστική αξία των ακινήτων της πέρυσι, ανακοίνωσε η επενδυτική εταιρεία του μεγιστάνα της μόδας και ιδρυτή της Zara, Αμάνσιο Ορτέγα. Η αξία των ακινήτων συνολικά, ξεπερνάει τα 18,1 δισεκατομμύρια ευρώ (20,08 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η Pontegadea, το επενδυτικό όχημα της οικογένειας Ορτέγα, έχει ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της το τελευταίο διάστημα επενδύοντας σε κέντρα logistics που χρησιμοποιούνται από μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως, όπως η Fedex, και σε πολυτελή κτίρια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, από τη Νέα Υόρκη έως το Σιάτλ.

Zara: Ενίσχυση των στόχων βιωσιμότητας καθώς ο καύσωνας «χτυπάει» και τη γρήγορη μόδα

Aιχμή του δόρατος η Zara

Οι ΗΠΑ, όπου η Inditex – η εταιρεία πίσω από τα καταστήματα Zara- σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα καταστήματα και στην οποία ο Ορτέγα είναι ο κύριος μέτοχος με ποσοστό 59,295, αποτελεί την δεύτερη κύρια αγορά μετά την Ισπανία.

Η Pontegadea κατέγραψε καθαρά κέρδη 2 δισ. ευρώ πέρυσι, από 1,6 δισ. ευρώ το 2021, κυρίως λόγω των μερισμάτων από την Inditex, τα οποία εκτινάχθηκαν καθώς το βασικό της εμπορικό σήμα Zara ανέκαμψε γρήγορα από την πανδημία COVID-19.

Ο γίγαντας της μόδας ξεπέρασε τους ανταγωνιστές του πέρυσι, καταγράφοντας κέρδη 15% υψηλότερα από τα προ της πανδημίας επίπεδα. Η Pontegadea, η οποία για χρόνια επικεντρώθηκε κυρίως σε ακίνητα, έχει επίσης συμμετοχή σε εταιρείες ενέργειας, αγοράζοντας μερίδια σε ηλιακούς σταθμούς, διαχειριστές δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και αιολικά πάρκα.

Εκτόξευση πωλήσεων

Η Inditex, σημείωσε άνοδο 13% στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου, μετά από την άνοδο 17,5% για όλο το 2022.

Αυτή η αύξηση, συνέβαλε στην άνοδο της χρηματιστηριακής της αξίας στα 105 δισ. ευρώ, ακόμη κάτω από το υψηλό της το 2017, αλλά το υψηλότερο μετά την πανδημία από την οποία η Zara βγήκε προφανώς κερδισμένη.

Η Zara προσπάθησε να διαφοροποιηθεί από τη σουηδική H&M και να πετάξει από πάνω της τη «ρετσινιά» της «fast fashion» μόδας, μπαίνοντας στον κόσμο των κομψών ρούχων για επίσημα events. Για παράδειγμα, πέρσι, η τραγουδίστρια Σελίνα Γκομέζ, φόρεσε ένα ηλεκτρίκ μπλε κοστούμι Zara των –μόλις- 150 ευρώ στον γάμο της Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή