Την Τετάρτη θα επανεκκινήσουν τα εργοστάσια συναρμολόγησης η Τoyota Motor στην Ιαπωνία, μετά από μια δυσλειτουργία του συστήματος παραγωγής που οδήγησε στη διακοπή λειτουργίας της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.

Η Toyota θα συνεχίσει να λειτουργεί σε 25 γραμμές παραγωγής δώδεκα εργοστασίων στην εγχώρια αγορά από το πρωί της Τετάρτης και θα προσθέσει τα δύο τελευταία εργοστάσια από το απόγευμα, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της.

Κίνα: Τα σχέδια των Toyota και Pony.ai για μαζική παραγωγή ρομποτικών ταξί

Η εταιρεία συνεχίζει να διερευνά την αιτία της βλάβης, η οποία όπως όλα δείχνουν δεν οφειλόταν σε κυβερνοεπίθεση και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να παραγγείλει εξαρτήματα.

Όλα τα εργοστάσια μαζί αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Ανάκαμψη

Η εγχώρια παραγωγή της Toyota είχε σημειώσει ανάκαμψη μετά από μια σειρά περικοπών που αποδόθηκε στις ελλείψεις ημιαγωγών. Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 29% το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου, η πρώτη τέτοια αύξηση σε δύο χρόνια.

Η παραγωγή της εταιρείας στην Ιαπωνία ήταν κατά μέσο όρο περίπου 13.500 οχήματα ημερησίως το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Οι λειτουργίες διακόπηκαν για μια μέρα πέρυσι όταν ένας προμηθευτής υπέστη κυβερνοεπίθεση, εμποδίζοντας την ικανότητα της Toyota να παραγγέλνει ανταλλακτικά. Η Toyota επανέλαβε τη λειτουργία της χρησιμοποιώντας ένα εφεδρικό δίκτυο.

Οι αναλυτές είπαν ότι η Toyota θα μπορούσε να επιδιώξει την αναπλήρωση της χαμένης παραγωγής κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας, επιλέγοντας για παράδειγμα την εκτέλεση επιπλέον βαρδιών.

Το περιστατικό της Τρίτης είχε ένα ευρύτερα αρνητικό αντίκτυπο. Η εταιρεία του ομίλου, Toyota Industries, ανακοίνωσε ότι ανέστειλε εν μέρει τις εργασίες σε δύο εργοστάσια κινητήρων λόγω του σφάλματος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Toyota είναι πρωτοπόρος της διαχείρισης αποθεμάτων, γεγονός που την κρατά χαμηλά στο κόστος παραγωγής, αλλά από την άλλη, οι όποιοι κραδασμοί στην εφοδιαστική αλυσίδα θέτουν σε κίνδυνο την παραγωγή.

Ενώ η αιτία της τελευταίας δυσλειτουργίας ήταν ασαφής, η βιομηχανία της χώρας βρίσκεται σε επιφυλακή τις τελευταίες ημέρες, καθώς αρκετές επιχειρήσεις και κυβερνητικά γραφεία ανέφεραν κακόβουλες τηλεφωνικές κλήσεις.

Η κυβέρνηση είπε ότι οι κλήσεις πιθανώς να προέρχονταν από την Κίνα και σχετίζονται με την απελευθέρωση από την Ιαπωνία επεξεργασμένου ραδιενεργού νερού από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή