Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, καθώς δέχτηκαν και αυτές με τη σειρά τους πιέσεις από την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας για εθελοντικές περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους.

Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές κινεζικών εταιρειών ακινήτων σημείωσαν άνοδο, με την Evergrande να ηγείται της κίνησης, σημειώνοντας άνοδο άνω του 60%. Ο δείκτης Hang Seng Property Index σημείωσε κέρδη 4%, αλλά ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 0,3%, επεκτείνοντας τις απώλειες από την Τρίτη. Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησαν επίσης, με τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 0,7%.

Αλλού στην Ασία, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,54%, ενώ ο Topix κέρδισε 0,54%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,62%, αλλά ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,25%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έχασε 0,83%, αφού η χώρα κατέγραψε αύξηση 2,1% σε ετήσια βάση στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του δεύτερου τριμήνου, ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Ωστόσο, το ποσοστό ήταν χαμηλότερο από την αύξηση 2,3% σε ετήσια βάση που είχε καταγραφεί το πρώτο τρίμηνο.

Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4%, σηματοδοτώντας την έβδομη συνεχή τριμηνιαία αύξηση. Η στατιστική υπηρεσία της Αυστραλίας ανέφερε ότι οι εξαγωγές και οι επενδύσεις ήταν οι κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν στην αύξηση του ΑΕΠ αυτό το τρίμηνο, που αντισταθμίστηκε εν μέρει από τις μεταβολές στα αποθέματα.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα παρατείνει την περικοπή της κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως έως το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ η Ρωσία δήλωσε ότι θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως, προκαλώντας σοβαρές αναταράξεις στις αγορές παγκοσμίως. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent για τον μήνα Νοέμβριο αυξήθηκαν κατά 1,49 δολάρια ή 1,67% στα 90,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου West Texas Intermediate των ΗΠΑ για τον μήνα Οκτώβριο αυξήθηκαν κατά 1,95 δολάρια ή 2,28% στα 87,50 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές