Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο, το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ να δανείσει το ποσό-ρεκόρ του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στον διαχειριστή ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα λιθίου της χώρας, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη ενίσχυση της εγχώριας προμήθειας κρίσιμων ορυκτών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, άτομο που γνωρίζει το θέμα, και ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές, η κυβέρνηση Μπάιντεν και η Lithium Americas Corp. διαπραγματεύονται τους όρους μιας συμφωνίας, η οποία προβλέπει τη χρηματοδότηση περισσότερου από το ήμισυ του κόστους του ορυχείου Thacker Pass στη Νεβάδα

Η μετοχή της Lithium Americas σημείωσε άνοδο έως και 9,5% την Παρασκευή. Οι δύο πλευρές αρνήθηκαν να σχολιάσουν επισήμως το θέμα.

Δάνειο – ρεκόρ

Η δαπάνη, η οποία θα μπορούσε να ξεπεράσει το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, θα είναι το μεγαλύτερο δάνειο που έχει χορηγηθεί ποτέ σε εταιρεία εξόρυξης μέσω του Γραφείου Προγραμμάτων Δανείων του Υπουργείου Ενέργειας. Το έργο των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 500 μίλια (805 χιλιόμετρα) βορειοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο υποσχόμενες ευκαιρίες της χώρας για την παραγωγή του μετάλλου που χρησιμοποιείται σε μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, ηλιακούς συλλέκτες και ανεμογεννήτριες.

Ο Μπάιντεν βαδίζει σε μια λεπτή γραμμή προσπαθώντας να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις πρώτων υλών της ενεργειακής μετάβασης με τις προεκλογικές υποσχέσεις για προστασία του περιβάλλοντος. Η Κίνα κυριαρχεί εδώ και πολύ καιρό στις παγκόσμιες προμήθειες βασικών εμπορευμάτων για τα ηλεκτρικά οχήματα, ωθώντας την κυβέρνηση Μπάιντεν να απελευθερώσει δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις και φορολογικά κίνητρα για να ενθαρρύνει την εγχώρια παραγωγή.

Το Loan Programs Office παρείχε προηγουμένως 107 εκατομμύρια δολάρια στον προμηθευτή γραφίτη Syrah Resources Ltd. για ένα εργοστάσιο στη Λουιζιάνα και 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Redwood Materials Inc. για την επέκταση μίας μονάδας υλικών μπαταριών στη Νεβάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή