Με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν θα συναντηθεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σήμερα στο Ριάντ, σύμφωνα  Αμερικανό αξιωματούχο, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να εξαπολύσει χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 7:30 π.μ. (04:30 GMT), δήλωσε ο αξιωματούχος.

Τα ισραηλινά στρατεύματα προετοιμάζονται για την επίθεση, καθώς η χώρα αντεπιτέθηκε μετά από μια πρωτοφανή επίθεση στο έδαφός της και το Ιράν προειδοποίησε για “εκτεταμένες συνέπειες” εάν δεν σταματήσει ο βομβαρδισμός του Ισραήλ.

Ο Μπλίνκεν συναντά τον Σαουδάραβα ηγεμόνα κατά την τέταρτη ημέρα του πιο εκτεταμένου ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή ως κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης. Συνεργάζεται με περιφερειακούς συμμάχους για να αποτρέψει τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς από το να εξελιχθεί σε μεγαλύτερη σύγκρουση και να συμβάλει στην απελευθέρωση των ομήρων που έχουν απαχθεί από την ισλαμιστική ομάδα.

Ξεκίνησε την περιοδεία του την Πέμπτη από το Ισραήλ, εκφράζοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ προς τον στενότερο σύμμαχο της Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς. Επισκέφθηκε την Ιορδανία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου συναντήθηκε με ανώτερους ηγέτες και αξιωματούχους.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα