Με δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θέτει σε εφαρμογή ο e-ΕΦΚΑ οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για την ασφαλιστική ιστορία τους ανά τέως φορέα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ δίνεται για πρώτη φορά και η δυνατότητα σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους να λάβουν ηλεκτρονικά βεβαίωση προϋπηρεσίας για χρήση αποκλειστικά στις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ.

e-EΦΚΑ: Νέες ψηφιακές εφαρμογές για τους ασφαλισμένους

Ειδικότερα:

-Με το «συνοπτικό ιστορικό ασφάλισης», οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ ενημερώνονται, με μια ματιά, για όλα τα διαστήματα ασφάλισής τους συνολικά ανά τέως φορέα μη μισθωτών ή και μισθωτών, που απεικονίζονται συγκεντρωτικά.

– Με την «ηλεκτρονική βεβαίωση προϋπηρεσίας για χρήση στο ΑΣΕΠ» δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους να λάβουν ηλεκτρονικά βεβαίωση προϋπηρεσίας για χρήση αποκλειστικά στις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ.

Η νέα υπηρεσία απευθύνεται αποκλειστικά σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες) και σε μη μισθωτούς που έχουν και χρόνο μισθωτής απασχόλησης τέως ΕΤΑΑ.

Στη βεβαίωση απεικονίζονται χρονικά διαστήματα ασφάλισης διακριτά ανά τέως φορέα μη μισθωτών μέχρι 31/12/2016 και από 1/1/2017 με χρόνο e-ΕΦΚΑ.

e-ΕΦΚΑ

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να κάνουν χρήση των νέων υπηρεσιών, μέσω του ιστοτόπου του e-ΕΦΚΑ, επιλέγοντας για το συνοπτικό και αναλυτικό ιστορικό Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Συνοπτικό και Αναλυτικό Ιστορικό Ασφάλισης, για τη βεβαίωση για χρήση στο ΑΣΕΠ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Μη Μισθωτοί – Βεβαίωση Προϋπηρεσίας για χρήση στο ΑΣΕΠ.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ανωτέρω ηλεκτρονικές υπηρεσίες εντάσσονται στη συνολική στρατηγική του e-ΕΦΚΑ με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του φορέα. Βασικοί στόχοι είναι ο σταδιακός περιορισμός των μετακινήσεων από και προς τα φυσικά υποκαταστήματα, η εξάλειψη της άσκοπης ταλαιπωρίας, η αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω ψηφιακών καναλιών, καθώς και η απαλλαγή από γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax