Η Ideal Holdings ανακοίνωσε τα Proforma Βασικά Οικονομικά Μεγέθη του 9μήνου 2023. στα οποία ενοποιημένα αποτελέσματα περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα των θυγατρικών: Astir, Coleus, BYTE, ADACOM, IDEAL Electronics ενώ για την περίοδο 2023 έχουν  συμπεριληφθεί και τα αποτελέσματα της εταιρείας Attica.

Η εταιρεία παρουσίασε αύξηση εσόδων κατά +111% στα € 273,9 εκατ., αύξηση κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά +106% στα € 40,2 εκατ., αύξηση κερδών προ φόρων κατά +84% στα € 29,4 εκατ. και αύξηση κερδών μετά από φόρους κατά +83% στα € 22,0 εκατ.

Στα ενοποιημένα αποτελέσματα περιλαμβάνονται έξοδα, που αφορούν την λειτουργία της μητρικής εταιρείας (Holdings), τα οποία επιβαρύνουν το EBITDA κατά € 1,4 εκατ. (€ 0,9 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο) και τα Κέρδη προ Φόρων κατά € 0,7 εκατ. (€ 0,1 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο) και τα οποία δεν έχουν κατανεμηθεί στις επενδύσεις.

Επενδύσεις στην Βιομηχανία (Astir, Coleus)

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 58,4 εκατ. ενώ η μείωση του κύκλου εργασιών σε σταθερή ισοτιμία (FX Neutral) είναι 9% στα € 63,1 εκατ., η οποία οφείλεται κυρίως στην μείωση του όγκου πωλήσεων κατά το Α΄ τρίμηνο 2023 λόγω αυξημένων παραγγελιών/πωλήσεων του Δ’ τριμήνου 2022. Οι πωλήσεις σε τεμάχια ανήλθαν σε 9,5 δισ. τεμάχια το 2023 έναντι 10,6 δισ. τεμάχια το 2022.

Η αύξηση κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 27% στα € 17,1 εκατ. η οποία οφείλεται σε (i) βελτίωση του μεικτού περιθωρίου κέρδους και ειδικότερα λόγω της ανόδου του περιθωρίου της Coleus, και (ii) μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Ο κλάδος εμφάνισε αύξηση κερδών προ φόρων κατά 24% στα € 14,4 εκατ. και αύξηση κερδών μετά από φόρους κατά 25% στα € 11,0 εκατ.

Επενδύσεις στην Πληροφορική (BYTE, ADACOM, IDEAL Electronics)

Ο κλάδος εμφάνισε αύξηση εσόδων κατά 14% στα € 69,1 εκατ. ενώ η αύξηση κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ήταν 11% στα € 7,9 εκατ. Υπήρξε αύξηση κερδών προ φόρων κατά 4% στα € 5,7 εκατ. και αύξηση κερδών μετά από φόρους κατά 7% στα € 4,5 εκατ.

Επενδύσεις στο Εξειδικευμένο Λιανικό Εμπόριο (Attica)

Ο κλάδος δραστηριοτήτων στο λιανεμπόριο είχε αύξηση εσόδων κατά 14% στα € 146,4 εκατ., αύξηση κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 72% στα € 16,6 εκατ., αύξηση κερδών προ φόρων κατά 146% στα € 11,4 εκατ. και αύξηση κερδών μετά από φόρους κατά 133% στα € 8,4 εκατ.

Προοπτικές για το 2023

«Τα μεγέθη μας αυξήθηκαν σημαντικά το εννεάμηνο του 2023 ως αποτέλεσμα οργανικής ανάπτυξης και κερδοφορίας και της επένδυσης στα Αττικά Πολυκαταστήματα. Παραμένουμε  προσηλωμένοι στην δημιουργία υπεραξίας για τους μετόχους μας και στην στρατηγική μας για την διασπορά του επιχειρηματικού κινδύνου με επενδύσεις σε τομείς με βιώσιμη προοπτική ανάπτυξης – όπως η βιομηχανία, η πληροφορική και το εξειδικευμένο λιανικό εμπόριο. Οι στόχοι μας για το 2023 είναι να προσεγγίσουμε σε Κύκλο Εργασιών τα € 385 εκατ., σε Κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) να υπερβούμε τα € 50 εκατ., σε Κέρδη προ Φόρων να υπερβούμε τα € 40 εκατ. και να είμαστε μεταξύ των μεγαλύτερων εταιριών στο ΧΑ.» δήλωσε ο κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ideal Holdings.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΒΕΠ: Τι ζητούν οι μικρομεσαίοι από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές
Επιχειρήσεις |

Τι ζητούν οι μικρομεσαίοι από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές - Ανοιχτή επιστολή του ΕΒΕΠ

Το δικαίωμα της ψήφου μας, είναι η επιλογή μας, είναι η φωνή μας, είναι η δύναμή μας και θα την χρησιμοποιήσουμε στην ευρωκάλπη ανάλογα, τονίζεται στην ανοιχτή επιστολή