Οι περίεργες αναθέσεις από ΕΥΔΑΠ

·         Πολλά και περίεργα φαίνεται πως συμβαίνουν τελευταία στην ΕΥΔΑΠ.

·         Στην πιάτσα λέγεται πως με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου έχουν δοθεί απευθείας αναθέσεις για διάφορα έργα.

·         Επίσης, πολλά ακούγονται και για αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε συμβουλευτικές εταιρείες.

·         Αλλά και για τις ενοικιάσεις προσωπικού καθώς και την ασάφεια του αντικειμένου στη Διαύγεια.

·         Θυμίζουμε για όσους πιθανόν ξεχνούν ότι η ΕΥΔΑΠ παραμένει στον έλεγχο του Δημοσίου και ειδικότερα στα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

·         Τουτέστιν του κ. Χατζηδάκη και του κ. Σκυλακάκη.

·         Και ως εκ τούτου, η διαφάνεια και ορθή διαχείριση είναι εκ των ων ουκ άνευ.

————-

Η Ρουμανία ή σε ανεβάζει ή σε κατεβάζει…

·         Σε ρυθμιστικό παράγοντα για αρκετές εισηγμένες έχει μετατραπεί εσχάτως η Ρουμανία.

·         Με την συγχώνευση φυσικά της UniCredit Romania, μέρος της ιταλικής UniCredit, και της Alpha Bank Romania, να είναι στο επίκεντρο.

·         Την ίδια ώρα, οι επιδόσεις του ΟΤΕ στη Ρουμανία, ήταν από τους βασικούς λόγους της επιφυλακτικότητας της αγοράς (μαζί με τη σταθερή βέβαια).

·         Αν και η παρουσία Μαζαράκη στη Ρουμανία έχει βελτιώσει την εικόνα του ομίλου, τα συνολικά έσοδα της Telekom Romania Mobile υποχώρησαν κατά 7,4% στο τρίμηνο.

·         Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι δραστηριότητες στην Ρουμανία συνεχίζουν να επηρεάζονται από τη μείωση στα τέλη τερματισμού, αλλά και τις προωθητικές ενέργειες συγκράτησης της πελατειακής βάσης.

————

Τα αναπάντητα ερωτήματα για το McDonald’s στα Νότια Προάστια

·         Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την McDonalds να αναπτύσσεται και να ανοίγει νέα καταστήματα στην Ελλάδα. Τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία.

·         Μάλιστα, αυτό το διάστημα ετοιμάζεται να κάνει την μεγάλη επιστροφή στην Πάτρα, ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια!

·         Για αυτό και προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως το κατάστημα κοντά στην Αλίμου παραμένει κλειστό για σχεδόν δύο μήνες για… τεχνικούς λόγους!

·         Και το μυστήριο… περιπλέκεται ακόμη περισσότερο γιατί κανείς από την εταιρεία δεν είναι σε θέση να δώσει κάποιες εξηγήσεις.

·         Για παράδειγμα ότι το κατάστημα έκλεισε για αυτό το λόγο, και στόχος είναι να ανοίξει τότε…

·         Εκτός και αν συμβαίνει κάτι άλλο…

————

Η κρίση στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης και η παρέμβαση ΤΑΙΠΕΔ

·         Αναμενόμενη χαρακτηρίζεται στην πιάτσα η παραίτηση που υπέβαλλε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

·         Μια εξέλιξη που γνωστοποίησε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

·         Πληροφορίες λένε ότι η διοικητική κρίση στον ΟΛΑ σοβούσε καιρό τώρα.

·         Με αποκορύφωμα τον διαγωνισμό για την πρόσληψη μέσω υπεργολάβου ορισμένων ατόμων (περίπου 4) για να καλυφθούν ανάγκες του οργανισμού.

·         Το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να θέσει ένα τέρμα στην κρίση αυτή και ζήτησε την παραίτηση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.

·         Σήμερα δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί νέος πρόεδρος που θα είναι ανώτατο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ λόγω και της στρατηγικής σημασίας του λιμανιού.

——————

Task force για την ενίσχυση των Κεφαλαιαγορών

·         Ειδική ομάδα (task force) έχουν συστήσει οι Επιτροπές Κεφαλαιαγοράς στην Ευρώπη, προκειμένου να πείσουν περισσότερες εταιρείες να αντλήσουν κεφαλαία μέσω του Χρηματιστηρίου.

·         Η συγκεκριμένη ομάδα θα μελετήσει τα επιτυχημένα παραδείγματα κάποιων χωρών στην Γηραιά Ήπειρο, προκειμένου να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις προς τις κυβερνήσεις.

·         Σε αυτή συμμετέχει και η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία φιλοδοξεί να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια.

·         Να χρησιμοποιείται δηλαδή περισσότερο η κεφαλαιαγορά για την χρηματοδότηση επενδυτικών πλάνων.

·         Όπως είπε και η κα. Βασιλική Λαζαράκου, το ΧΑ κερδίζει την εμπιστοσύνη κάτι που φαίνεται και από τις αυξημένες εισροές και τα IPO’s.

——————

Τα σενάρια για επιστροφή κεφαλαίου στον Ελλάκτωρα

·         Αφυπνισμένος είναι ο Ελλάκτωρας τις τελευταίες ημέρες, με τη μετοχή να διαπερνά χτες με φόρα και τα 2,20 ευρώ, καθώς η αγορά περιμένει…

·         Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ευθύμιος Μπουλούτας, έχει μιλήσει από τον Σεπτέμβριο ότι ο Ελλάκτωρ θα ανταμείψει τους μετόχους, αν και το καλοκαίρι είχε μιλήσει για μέρισμα από το 2024.

·         Έτσι, έχουν αρχίσει να φουντώνουν τα σενάρια για επιστροφή κεφαλαίου, αν και οι δυνατότητες της εισηγμένης είναι περιορισμένες ακόμη. Ίσως όμως κάτι «μοιραστεί» μετά και την πώληση του Άκτωρα στην Intrakat.

·         Πάντως, δεν λείπουν και τα σενάρια περί κινήσεων των μεγαλομετόχων, ώστε να επιστρέψει ο όμιλος στο “κλαμπ” των σταθερών αξιών του 25άρη.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino