Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε να επιτραπεί η είσοδος δύο βυτιοφόρων καυσίμων την ημέρα στη Γάζα, δήλωσε σήμερα Ισραηλινός αξιωματούχος.

Ιορδανία: Παγώνει η συμφωνία για ηλεκτρισμό έναντι νερού με το Ισραήλ

Ο ίδιος ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη έπειτα από αίτημα της Ουάσινγκτον.

«Το να επιτρέψει την είσοδο των καυσίμων, δίνει στο Ισραήλ επιπλέον χώρο προκειμένου να ελιχθεί στη διεθνή σκηνή έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την εκστρατεία του που έχει στόχο την εξάλειψη της Χαμάς στη Γάζα. Η ποσότητα των καυσίμων θα δώσει «ελάχιστη» υποστήριξη για το νερό, το αποχετευτικό και το υγειονομικό σύστημα στη Γάζα ώστε να αποτραπούν οι επιδημίες», είπε ο αξιωματούχος.

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας το βράδυ του Σαββάτου.

Εσωτερικά «πυρά»

Ο Μπεζαλέλ Σμότριχ, υπουργός Οικονομικών και με θέση στο υπουργείο Άμυνας, απαιτεί από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να αλλάξει τη σύνθεση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου ώστε να περιλαμβάνει τους επικεφαλής όλων των κομμάτων του συνασπισμού.

Η απαίτηση αυτή προκύπτει από την προηγούμενη απόφαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου να επιτρέψει την εισαγωγή καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία σύμφωνα με τον Σμότριχ συμφωνήθηκε αντίθετα με το πόρισμα του υπουργικού συμβουλίου πολιτικής ασφάλειας και ως εκ τούτου, όπως είπε, ήταν παράνομη.

Ο Σμότριχ χαρακτήρισε την απόφαση αινιγματική και απαίτησε από τον Νετανιάχου «να σταματήσει αμέσως αυτό το σκάνδαλο και να αποτρέψει την εισαγωγή καυσίμων».

Σύμφωνα με τον Σμότριχ, ο ίδιος συμφώνησε στο ολιγομελές πολεμικό υπουργικό συμβούλιο με τη δέσμευση του Νετανιάχου ότι «δεν θα αντικαταστήσει το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας στον καθορισμό της πολιτικής και στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων του πολέμου».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα