Ενισχύθηκε η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν την αγορά εργασίας αναμένοντας τα αυριανά στοιχεία για τις προσλήψεις.

Η απόδοση του 10ετούς  ομολόγου σημείωσε άνοδο που ξεπέρασε τις 2 μονάδες βάσης στο 4,148%. Την Τετάρτη είχε υποχωρήσει έως και το 4,117%, στο χαμηλότερο επίπεδό από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Η απόδοση του διετούς υποχώρησε κατά σχεδόν 2 μονάδες βάσης στο 4,586%.

Wall Street: Βρίσκει τεχνολογικές στηρίξεις

Οι επενδυτές αναζητούν στα οικονομικά στοιχεία ενδείξεις για την αγορά εργασίας και μηνύματα σχετικά με τις προοπτικές της πολιτικής επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, ετοιμάζονται για τα βασικά στοιχεία της Παρασκευής σχετικά με τις προσλήψεις, το ποσοστό ανεργίας και τους μισθούς.

Η αγορά εργασίας στο επίκεντρο

Την Τετάρτη, η έκθεση της ADP για τις αλλαγές στην απασχόληση έδειξε ότι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 103.000 τον Νοέμβριο, λιγότεροι από τους 128.000 που αναμενόταν προηγουμένως σύμφωνα με έρευνα του Dow Jones μεταξύ οικονομολόγων.

Αυτή ήταν η δεύτερη σειρά στοιχείων που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα και υποδηλώνουν χαλάρωση της αγοράς εργασίας, με την έρευνα JOLTS να δείχνει προηγουμένως ότι οι ανοιχτές θέσεις εργασίας μειώθηκαν απότομα τον Οκτώβριο με 8,73 εκατομμύρια, που ήταν επίσης πολύ χαμηλότερες από τις προσδοκίες.

Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη ήταν χαμηλότερες από τις προσδοκίες των οικονομολόγων και η μέτρηση των συνεχιζόμενων αιτήσεων ανεργίας μειώθηκε, υποδεικνύοντας ότι ο ρυθμός των απολύσεων δεν έχει αυξηθεί.

Η σειρά των στοιχείων έρχεται ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται  να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα. Ωστόσο οι επενδυτές ελπίζουν να λάβουν ενδείξεις σχετικά με το τι περιμένουν οι αξιωματούχοι για την πολιτική και την ευρύτερη οικονομία το επόμενο έτος. Αυτό περιλαμβάνει το κατά πόσον οι μειώσεις των επιτοκίων είναι στον ορίζοντα και το πώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένουν ότι η οικονομία θα έχει θετική πορεία όσο τα επιτόκια παραμένουν αυξημένα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές