Σημαντική τεχνολογική ώθηση έλαβε σήμερα η Wall Street, η οποία κατάφερε να διακόψει το τριήμερο πτωτικό σερί, εν μέσω καταιγισμού στοιχείων από την αγορά εργασίας, ειδικά στο μέτωπο των επιδομάτων ανεργίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,18% στις 36.117 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,80% στις 4.585 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,37% στις 14.339 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η μητρική της Google, Alphabet σημείωσε άλμα 6,5%, με την αγορά να υποδέχεται το πρόγραμμα artificial intelligence, Gemini. Κέρδη 1% σημείωσε και η Nvidia, ενώ η AMD σημείωσε άλμα 8%.

Επίσης, αν και άρχισε πτωτικά, εν τελει η GameStop κέρδισε σχεδόν 6% παρά το γεγονός ότι ανέφερε χαμηλότερες καθαρές πωλήσεις σε σύγκριση με την περσινή περίοδο.

Από την άλλη, ο διαδικτυακός λιανοπωλητής προϊόντων κατοικίδιων ζώων Chewy σημείωσε πτώση 2%, μετά από μια αδύναμη πρόβλεψη για τις καθαρές πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου.

Η αγορά εργασίας

Η αγορά εργασίας βρίσκεται στο επίκεντρο των επενδυτών αυτή την εβδομάδα, εν μέσω μιας σειράς ανακοινώσεων δεδομένων. Τα στοιχεία ιδιωτικής μισθοδοσίας που εκδόθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι οι εργοδότες πρόσθεσαν λιγότερες θέσεις από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές. Ο όγκος των ανοιχτών θέσεων εργασίας τον Οκτώβριο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Το ερώτημα είναι εάν τα επόμενα στοιχεία αυτή την εβδομάδα θα παρουσιάσουν παρόμοια τάση επιβράδυνσης της αγοράς. Οι μη γεωργικές μισθοδοσίες Νοεμβρίου, μαζί με τα στοιχεία για τους μισθούς και το ποσοστό ανεργίας, θα ανακοινωθούν το πρωί της Παρασκευής.

Στο μεταξύ, οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες για την εβδομάδα που έληξε στις 2 Δεκεμβρίου ανήλθαν στις 220.000, αυξημένες κατά 1.000 σε σύγκριση με το αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων ήταν 220.250, αυξημένος κατά 250 εβδομάδα με την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street