Η Ρωσία ετοιμάζεται για ενίσχυση των κυρώσεων, που στοχεύουν στην οικονομία της χώρας, δήλωσε η επικεφαλής της Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιουλίνα.

Η αναδιάρθρωση της ρωσικής οικονομίας προχωρά «αρκετά γρήγορα» καθώς οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται στις κυρώσεις, τόνισε χαρακτηριστικά η Ναμπιουλίνα σε συνέντευξή της στο RBC News που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. Υπάρχει ένας πειρασμός να σκεφτούμε ότι «είμαστε, όπως λένε, μέχρι το γόνατο στη θάλασσα» αφού ξεπεράσαμε την αρχική καταιγίδα, τόνισε, σπεύδοντας ωστόσο να υπογραμμίσει ότι δεν υπάρχει εφησυχασμός: «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυξημένη πίεση κυρώσεων».

Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα δεν είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα επιβάλλει κυρώσεις εναντίων όσων τραπεζών διευκολύνουν συμφωνίες, μέσω των οποίων η Ρωσία προμηθεύεται ημιαγωγούς, ρουλεμάν και άλλο εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την πολεμική της μηχανή — ακόμα κι αν δεν γνωρίζουν ότι το κάνουν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριξε το 12ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας στις 15 Δεκεμβρίου.

Στη μακροσκελή συνέντευξή της, στην οποία δεν έκανε καμία αναφορά στην Ουκρανία ή στον πόλεμο που προκάλεσε τις άνευ προηγουμένου κυρώσεις, η Ρωσίδα Κεντρική Τραπεζίτης επεσήμανε ότι οι διασυνοριακές πληρωμές παραμένουν «πρόβλημα για πολλές επιχειρήσεις». Υπάρχουν επίσης «πολύ σοβαρές» προκλήσεις στην ανάπτυξη μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης, ανέφερε.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε απαντήσει σε όλες τις προκλήσεις», είπε η Ναμπιουλίνα. Ωστόσο, κατέληξε λέγοντας ότι είναι «αρκετά θετική για την ανάπτυξη του χρηματοπιστωτικού τομέα και τη βιωσιμότητά του».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή