Γαλλία: Η απάντηση των Γάλλων παραγωγών κονιάκ στην κινεζική έρευνα αντιντάμπινγκ

Η Κίνα ισχυρίζεται ότι γίνεται ντάμπινγκ στις τιμές του κονιάκ στην αγορά της

Γαλλία: Η απάντηση των Γάλλων παραγωγών κονιάκ στην κινεζική έρευνα αντιντάμπινγκ

Εγγραφείτε στο OT Newsletter για την καθημερινή σας ενημέρωση με ειδήσεις από την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις αγορές και τα διεθνή.

* indicates required

Απάντηση στους ισχυρισμούς την Κίνας για ντάμπινγκ στην τιμή του κονιάκ στην κινεζική αγορά έδωσαν οι Γάλλοι παραγωγοί υποστηρίζοντας ότι οι εκπτώσεις στις τιμές είναι ασυνήθιστα μικρές για τη διενέργεια κρατικής έρευνας.

Αυτό «εγείρει το ερώτημα του πραγματικού σκοπού της διαδικασίας», τονίζει το Bureau National Interprofessionnel du Cognac (BNIC), το οποίο εκπροσωπεί τους Γάλλους κατασκευαστές κονιάκ, σε δήλωσή του στο Reuters.

Κίνα: Στο μικροσκόπιο για αντιντάμπινγκ το γαλλικό κονιάκ

Με τον όρο ντάμπινγκ εννοούμε την πώληση ενός προϊόντος από αλλοδαπό παραγωγό σε τιμή χαμηλότερη από την τιμή πώλησης του εν λόγω παραγωγού στη χώρα καταγωγής (“εγχώρια αγορά”) ή σε τιμή χαμηλότερη από το κόστος παραγωγής.

Την περασμένη εβδομάδα η Κίνα ξεκίνησε έρευνα αντιντάμπινγκ για το κονιάκ που εισάγεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα βήμα που φαίνεται να στοχεύει κυρίως στη Γαλλία και προσθέτει ένα ακόμα μέτωπο  στις συνεχιζόμενες εμπορικές διαμάχες μεταξύ Πεκίνου και Βρυξελλών.

To BNIC ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ξεκίνησε την έρευνα για το υποτιθέμενο ντάμπινγκ του ευρωπαϊκού κονιάκ με βάση τις μειώσεις των τιμών κατά 15,88%.

«Το επίπεδο αυτό φαίνεται μοναδικά χαμηλό σε σύγκριση με αυτό που είναι γενικά αποδεκτό ως δικαιολογία για μια έρευνα αντιντάμπινγκ», ανέφερε.

Η είδηση για την έρευνα οδήγησε σε πτώση τις μετοχές των γαλλικών εταιρειών αλκοολούχων ποτών Remy Cointreau και Pernod Ricard, στην συνεδρίαση της 5ης Ιανουαρίου

Οι εμπορικές διαμάχες μεταξύ Κίνας και Ευρώπης έχουν αυξηθεί το τελευταίο έτος, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν κατηγορίες για αθέμιτο ανταγωνισμό και προστατευτισμό.

Το BNIC κατέληξε ότι η ασυνήθιστα μικρή έκπτωση που φέρεται να ξεκίνησε η κινεζική έρευνα «ενισχύει την πεποίθησή μας ότι οι μελλοντικές μας ανταλλαγές με τις κινεζικές αρχές θα αποδείξουν ότι οι εμπορικές μας πρακτικές είναι πλήρως συμβατές με τους κινεζικούς και διεθνείς κανονισμούς».

Περισσότερα από Διεθνή

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433