Έως και τα τέλη του χρόνου, στις 31.12.2024 αναστέλλεται η πληρωμή βεβαιωμένων απλήρωτων οφειλών της ειδικής εισφοράς κρέατος στον ΕΛΓΟ – Δήμητρα, για όσους έχουν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, πλημμύρες) του έτους 2023.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ΥΑ, αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής, είσπραξης και απόδοσης στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – Δήμητρα (ΕΛΓΟ – Δήμητρα) της ειδικής εισφοράς 0,2% επί της ανά κιλό αξίας όλων των ειδών κρέατος, εγχώριου και εισαγόμενου, από όλους τους αγοραστές κρέατος, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις Περιφερειακές Ενότητες που έχουν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, πλημμύρες) του έτους 2023.

Γάλα: Έλεγχοι στην αγορά από μικτά κλιμάκια ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ, ΥπΑΑΤ

Αναστολή για δύο χρόνια

Έτσι, αναστέλλεται για δύο έτη από την έναρξη ισχύος της παρούσας η υποχρέωση καταβολής, είσπραξης και απόδοσης στον ΕΛΓΟ-Δήμητρα της ειδικής εισφοράς 0,2% που οφείλεται για τα έτη 2023 και 2024 επί της ανά κιλό αξίας όλων των ειδών κρέατος, εγχώριου και εισαγόμενου, από τους πρώτους αγοραστές κρέατος, φυσικά ή νομικά πρόσωπα και οντότητες, οι οποίοι έχουν κύρια κατοικία ή έδρα ή εγκατάσταση στις περιοχές:

α) Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας,

β) Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας,

γ) Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας,

δ) Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων  της Περιφέρειας Θεσσαλίας,

ε) Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας,

στ) Περιφερειακή Ενότητα Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

ζ) Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

η) Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν πληγεί το καλοκαίρι του 2023 από τις φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, πλημμύρες).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΥπΑΑΤ: Τι προβλέπει το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων
AGRO |

Τι προβλέπει το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων

 «Στόχος μας η εύρυθμη λειτουργία των υφιστάμενων Διεπαγγελματικών Οργανώσεων της χώρας, αλλά και η διευκόλυνση των διαδικασιών για την σύσταση νέων», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης