Ήπια πτωτικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και των εκτιμήσεων για την πορεία της νομισματικής πολιτικής που θα σηματοδοτήσει.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,1%, με τον κλάδο των τραπεζών να χάνει 0,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,20% στις 7.512 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,23% στις 16.849 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,15% στις 7.444 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Givaudan, σημειώνει άνοδο 5% αφού η ελβετική εταιρεία παραγωγής αρωμάτων ανέφερε τα βασικά κέρδη για το 2023 σύμφωνα με τις προσδοκίες, καθώς κατάφερε ισχυρές επιδόσεις παρά το δύσκολο περιβάλλον της αγοράς.

Άλμα 7% σημειώνει και η Nokia, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες στα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου, παρόλο που ανέφερε μείωση 27% στα λειτουργικά κέρδη, εξαιτίας της χαμηλότερης ζήτησης για εξοπλισμό 5G σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την επιβράδυνση σε αγορές όπως η Ινδία .

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια στο τρέχον υψηλό επίπεδο κατά τη συνεδρίαση της για τη νομισματική πολιτική σήμερα. Οι αγορές τιμολογούν με περίπου 60% πιθανότητα η πρώτη μείωση επιτοκίων να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters από τα στοιχεία της LSEG.

Οι πιθανότητες αυτές έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν διαψεύσει το σενάριο άμεσης μείωσης των επιτοκίων, ιδιαίτερα μετά την αναρρίχηση του πληθωρισμού του Δεκεμβρίου στην ευρωζώνη στο 2,9% από 2,4% τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές