Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τα μηνύματα από την πρόσφατη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,77% στις 7.587 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,27% στις 16.861 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,28% στις 7.559 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της LVMH σημειώνει άνοδο 8% μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου του 2023 ενισχύθηκαν κατά 10%.

Άλμα 11% σημειώνει και η μετοχή της Remy Cointreau, αφού η γαλλική εταιρεία παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών σημείωσε ελαφρώς μικρότερη από την αναμενόμενη πτώση στις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου.

Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της AB Volvo χάνει 2% αφού η σουηδική κατασκευάστρια φορτηγών δήλωσε ότι θα μειώσει σταδιακά την παραγωγή μετά από χρόνια διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Στα μάκρο της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω τον Φεβρουάριο και να διαμορφωθεί στο -29,7, χαμηλότερα από το προηγούμενο αναθεωρημένο ποσοστό, σύμφωνα με ανακοίνωση από το ινστιτούτο έρευνας αγοράς GfK και το Ινστιτούτο Αποφάσεων Αγοράς της Νυρεμβέργης (NIM). Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6,2 μονάδες στο -6,6. Ο δείκτης προσδοκιών εισοδήματος αναμένεται να χάσει 13,1 μονάδες στο -20.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές