Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα τρέξει από την ερχόμενη Δευτέρα η Eurobank με στόχο την ανανέωση του στελεχιακού της δυναμικού, δια της αποχώρησης εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Στόχο της διοίκησης του συστημικού ομίλου αποτελεί η αποχώρηση έως και του 10% του προσωπικού της, ήτοι περί τα 400 άτομα, εξέλιξη που θα ανοίξει το δρόμο για το άνοιγμα προσλήψεων νεότερων στελεχών, ικανών να υποστηρίξουν τον εν εξελίξει ψηφιακό μετασχηματισμό της τράπεζας και το νέο επιχειρηματικό της μοντέλο.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε όσους έχουν γεννηθεί πριν το 1972, ήτοι βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Όσοι υποβάλουν αίτηση θα σταματήσουν να εργάζονται στην τράπεζα από την Πρωτοχρονιά του 2025.

Eurobank: Παρουσίασε τα νέα γραφεία της στο κέντρο της Αθήνας

Από και πέρα, η Eurobank προσφέρει τις ακόλουθες εναλλακτικές:

  • Άμεση αποχώρηση με λήψη εφάπαξ αποζημίωσης έως και 160.000 ευρώ
  • Πρόγραμμα sabbatical με λήψη μέρους της αποζημίωσης και ενός μισθού για την περίοδο της αναγκαστικής άδειας, που μπορεί να ανέρχεται σε 2, 5 ή 7 χρόνια

Πέραν των παραπάνω απολαβών, όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα θα έχουν εξασφαλισμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για 5 έτη, ενώ θα λάβουν τέσσερις μισθούς για κάθε παιδί ηλικίας έως 22 χρονών.

Τέλος θα προσφέρονται υπηρεσίες επαγγελματικής μετάβασης.

Η επέκταση

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Eurobank για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό και την ενίσχυση της κερδοφορίας της από τις εκτός Ελλάδος δραστηριότητες.

Στόχο της διοίκησης του συστημικού ομίλου αποτελεί ο διπλασιασμός του καθαρού αποτελέσματος από τις διεθνείς της εργασίες στη ζώνη των 800 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η ένταξη της Ελληνικής Τράπεζας στον όμιλο Eurobank θα δημιουργήσει μία σημαντική πηγή κερδοφορίας. Όπως εκτιμάται, το καθαρό μετά από φόρους αποτέλεσμα της κυπριακής τράπεζας το 2023 θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των 400 εκατ. ευρώ.

Απόβαση στη Μέση Ανατολή

Ταυτόχρονα, η Eurobank σχεδιάζει το άνοιγμα γραφείων αντιπροσωπείας σε χώρες της Νοτιοδυτικής Ασίας.

Δεδομένου ότι η λήψη τραπεζικής άδειας στις συγκεκριμένες οικονομίες αποτελεί εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, επελέγη αυτή ο οδός για την ανάπτυξη των εργασιών του ομίλου.

Τα γραφεία που θα λειτουργήσουν θα μπορούν να κάνουν σύσταση στους ενδιαφερόμενους για την παροχή υπηρεσιών μέσω των θυγατρικών της Eurobank, κυρίως στην Κύπρο και στο Λουξεμβούργο.

Στο στόχαστρο θα βρεθούν εύποροι πελάτες, καθώς η διοίκηση της τράπεζας εκτιμά ότι τα περιθώρια προσέλκυσης κεφαλαίων από την ευρύτερη περιοχή στον τομέα του Welath Management είναι σημαντικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Eurobank στοχεύει στην απόκτηση παρουσίας με τον τρόπο αυτό σε Ινδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισραήλ και Αίγυπτο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις