Να δοθεί διπλωματική λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία η οποία θα οδηγήσει σε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη ζήτησε την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη δεύτερη επέτειο από την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα.

Ρωσία: Σχετικά αλώβητη από τον διετή πόλεμο με την Ουκρανία

«Τόσα πολλά θύματα, τραυματίες, καταστροφή, οδύνη και δάκρυα σε μια περίοδο που γίνεται τρομερά μεγάλη και της οποίας το τέλος δεν είναι ορατό. Είναι ένας πόλεμος που όχι μόνο καταστρέφει την περιοχή αυτή, αλλά και εξαπολύει παγκόσμια κύματα μίσους και φόβου», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου μηνύματός του Angelus.

«Εκλιπαρώ να βρεθεί αυτό το μικρό κομμάτι ανθρωπιάς που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια διπλωματική λύση προς αναζήτηση μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης», είπε.

Οι επικεφαλής της G7 δεσμεύτηκαν το Σάββατο να σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας, ενώ δυτικοί ηγέτες ταξίδεψαν στο Κίεβο σε επίδειξη της αλληλεγγύης τους προς την εμπόλεμη χώρα της ανατολικής Ευρώπης.

Ανησυχία για το Κονγκό

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι ανησυχεί επίσης για την κλιμάκωση της βίας στην ανατολική περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (ΛΔΚ).

Την περασμένη εβδομάδα, οι βίαιες συγκρούσεις κλιμακώθηκαν μεταξύ του στρατού της ΛΔΚ και των υποστηριζόμενων από τη Ρουάντα ανταρτών M23 υπό την ηγεσία των Τούτσι στο ανατολικό Κονγκό, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους και εκτοπίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες.

«Συμμετέχω στην έκκληση των επισκόπων να προσευχηθούμε για την ειρήνη, ελπίζοντας σε ένα τέλος των συγκρούσεων και σε μια αναζήτηση για έναν γνήσιο και εποικοδομητικό διάλογο», δήλωσε.

Αναφορά σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

Ο Φραγκίσκος επανέλαβε τις προσευχές του για το Ισραήλ, για τους Παλαιστίνιους και για «τους πολλούς λαούς που μαστίζονται από τον πόλεμο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα