Ένα νέο σημείο καμπής για την αμερικανική οικονομία ενδέχεται να σηματοδοτούν τα γιγαντιαία κέρδη της Nvidia, σύμφωνα με τον Τζέισον Ντράχο, επικεφαλής της κατανομής περιουσιακών στοιχείων στην Αμερική για την UBS Global Wealth Management.

Wall Street: Μετά την ξέφρενη πορεία της Nvidia, προσγείωση στην πραγματικότητα του πληθωρισμού

Σε σημείωμά του τη Δευτέρα, ο Ντράχο ανέφερε ότι η εκτόξευση του τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και η απουσία αρνητικών σοκ στην προσφορά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν υψηλότερη παραγωγικότητα χωρίς να πυροδοτήσουν ανάκαμψη του πληθωρισμού. Ειδικότερα, η αύξηση των κερδών της Nvidia την περασμένη εβδομάδα θα μπορούσε να ωθήσει την οικονομία σε μια νέα περίοδο άνθησης, χωρίς να προηγηθεί ύφεση.

«Δεν είναι απλώς ότι η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες, είναι η πιθανότητα μιας ακόμη ταχύτερης από την αναμενόμενη αύξησης των δαπανών και της εξάπλωσης της Τεχνητής Νοημοσύνης», δήλωσε ο Ντράχο.

Μια εξέλιξη που προσθέτει επιπλέον δυναμική

Όπως αναφέρει το Business Insider, ενδεχόμενη αύξηση των δαπανών για την Τεχνητή Νοημοσύνη θα λειτουργήσει υποστηρικτικά προς τα ήδη υπάρχοντα αισιόδοξα στοιχεία για αύξηση της παραγωγικότητας, που σημείωσε άλμα 3,2% το τέταρτο τρίμηνο.

«Ο συνδυασμός της στενής αγοράς εργασίας, των αυξημένων επενδύσεων και της Τεχνητής Νοημοσύνης υποστηρίζει ότι η αύξηση της παραγωγικότητας θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Ντράχο. «Εάν αυτό συμβεί για τουλάχιστον ένα ακόμη έτος, τότε το επιχείρημα για διαρθρωτικά υψηλότερη ανάπτυξη θα πρέπει να ενισχυθεί, παρέχοντας ούριο άνεμο για μια αλλαγή στην αφήγηση της αγοράς».

Υπάρχουν και άλλοι αναλυτές που συμφωνούν ότι το κύμα της Τεχνητής Νοημοσύνης αναμένεται να συμπαρασύρει την αγορά, όπως συνέβη στα μέσα της δεκαετίας του 1990 με τις τηλεπικοινωνίες.

Προς πολυετή ανάπτυξη;

Το εκτιμώμενο από την αγορά ουδέτερο επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων έχει αυξηθεί κατά 40 μονάδες βάσης από τον Δεκέμβριο και τώρα κυμαίνεται κοντά στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν για τελευταία φορά στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Είναι επίσης 100 μονάδες βάσης πάνω από την εκτίμηση της ίδιας της Fed για το μακροπρόθεσμο ουδέτερο επιτόκιο του 2,5%, δήλωσε ο Ντράχο, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι επενδυτές όντως ετοιμάζονται για θεαματικά οικονομικά αποτελέσματα.

«Αν δεν το έκαναν, θα ήταν δύσκολο να συμβιβάσουμε την αγορά που τιμολογεί ένα υψηλότερο ουδέτερο επιτόκιο με την επιστροφή της ανάπτυξης στα προ-πανδημικά επίπεδα», εξήγησε.

Η τελευταία ανοδική έκπληξη των κερδών της Nvidia επιβεβαιώνει τη δυναμική της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης και αυξάνει την πιθανότητα για πολυετή ανάπτυξη, υψηλότερη των προσδοκιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI