Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που θα μπορούσε να απαγορεύσει το Tik Tok σε εκατομμύρια αμερικανούς .

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Βουλή ήταν 352 υπέρ -65 εναντιον, με 15 Ρεπουμπλικάνους και 50 Δημοκρατικούς να ψηφίζουν αρνητικά. Ένας Δημοκρατικός βουλευτης ψήφισε παρών.

ΗΠΑ: Η απαγόρευση του TikTok μπορεί να είναι πιο εύκολη… στη θεωρία

Η ψήφιση του νομοσχεδίου από το Σωμα είναι σημαντική καθώς ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που είναι εκ νέου υποψήφιος, έχει σηματοδοτήσει την αντίθεσή του σε μια απαγόρευση.

Με βάση το νομοσχέδιο η δημοφικής εφατρμογη θα έχει περίπου πέντε μήνες για να αποχωριστεί από την εταιρεία ByteDance, διαφορετικά τα καταστήματα εφαρμογών στις ΗΠΑ θα απαγορευτεί να το φιλοξενήσουν στις πλατφόρμες τους.

Η απαγόρευση θα αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικών μέσων στον κόσμο που χρησιμοποιείται από 170 εκατομμύρια Αμερικανούς, εκτός εάν «χωρίσει τους δρόμους της» με την κινεζική μητρική της εταιρεία, ByteDance.

Οι νομοθέτες που υποστηριξαν την ψήφιση του νομοσχεδίου τόνισαν τους δεσμούς της εταιρείας με την κινεζική κυβέρνηση και εξ αυτων, τους κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πιάστηκαν στον …ύπνο;

Η υιοθετηση της νομοθεσίας είναι μια εξέλιξη που φάνταζε πολυ μακρυνή για τους επικεφαλείς της «κινέζικης» εφαρμογής. Μάλιστα, επειδή η ομάδα του πρόεδρου Μπάϊντεν «μπηκε» στην ερφαρμογή προκειμένου να την αξιοποιήσει για την προεκλογική εκστρατεία , θεωρήθηκε ότι μάλλον το πρόβλημα τελείωσε…

Στα παρασκήνια στην Ουάσιγκτον, μια δικομματική ομάδα βουλευτών και αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν σχεδίαζαν αθόρυβα :  Μια νέα νομοθεσία για την απαγόρευση του TikTok ή την επιβολή πώλησής του σε μη Κινέζο ιδιοκτήτη. Η νομοθεσία ήταν το αποκορύφωμα μιας προσπάθειας που διήρκεσε πάνω από ένα χρόνο για τον περιορισμό του TikTok.

Όταν οι νομοθέτες δημοσιοποίησαν την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά τους, η ευρεία υποστήριξη για το νομοσχέδιο,  ξάφνιασε το TikTok.

«Αυτή η διαδικασία διεξήχθη σκόπιμα μυστικά, επειδή οι συντάκτες του νομοσχεδίου γνώριζαν ότι ήταν ο μόνος τρόπος που θα μπορούσαν να το προχωρήσουν», είπε μια εκπρόσωπος του TikTok.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή