Δεν είναι η πρώτη φορά που μια τεχνική δυσκολία ανοίγει την πόρτα της τύχης σε κάποιον. Η περίπτωση, όμως, ενός ζευγαριού στη Γαλλία είναι προκλητικά χαρακτηριστική: στην κλήρωση του παιχνιδιού EuroMillions της 30ής Απριλίου κέρδισαν 166.790.050 ευρώ επειδή δεν κατάφεραν να παίξουν στη λοταρία τα νούμερα που οι ίδιοι είχαν ορίσει ως «τυχερά», αφού αντιπροσώπευαν ημερολογιακούς σταθμούς της ζωής τους.

Ο σύζυγος είχε αναλάβει τη ρουτίνα να παίζει κάθε βδομάδα τα ίδια νούμερα. Δεν βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του όταν έπαιξε το χρυσοφόρο δελτίο, ο καθένας βρισκόταν στη δουλειά του. Και όταν έπρεπε, την τελευταία στιγμή, να παίξει για να προλάβει την προθεσμία για την τελευταία κλήρωση του Απριλίου, διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να πληκτρολογήσει τους συνήθεις αριθμούς στο κινητό του.

Focus Bari: Ένας στους τρεις Έλληνες παίζουν τυχερά παιχνίδια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

Το τυχερό ατύχημα

Λίγο νωρίτερα είχε συμβεί ένα ατύχημα, τη σοβαρότητα του οποίου αρχικά δεν είχε αξιολογήσει ορθά. Είχε καθίσει σε έναν πάγκο ξεχνώντας να βγάλει τη συσκευή από την κωλότσεπη. Η οθόνη κατακερματίστηκε, αλλά όταν τσέκαρε μέσα στα νεύρα του αν δουλεύει το κινητό, διαπίστωσε ότι όντως, έστω και με σπασμένη οθόνη έκανε τη δουλειά του.

Όταν όμως ήρθε η ώρα να μπει στην εφαρμογή της εθνικής λοταρίας της Γαλλίας (Française des jeux ή FDJ) και να συμπληρώσει εσπευσμένα το δελτίο, αποκαλύφθηκε ότι δεν μπορούσε να «πληκτρολογήσει» κάποιους αριθμούς. «Επέλεξα δυο-τρία διαφορετικά νούμερα, διότι η οθόνη δεν δούλευε σωστά. Βιαζόμουν διότι έπρεπε να επικυρώσω και να στείλω εγκαίρως το δελτίο, καθώς έληγε η προθεσμία για την υποβολή…», είπε.

Εν τέλει πληκτρολόγησε τους αριθμούς 13, 22, 24, 33, 47 και τους συμπληρωματικούς 5 και 1. Είναι αυτοί που κληρώθηκαν. Οι αριθμοί 6 και 9 που έπρεπε να χρησιμοποιήσει στον οικογενειακό συνδυασμό δεν λειτουργούσαν και τους αντικατέστησε με άλλους που του επέτρεπε η χαλασμένη συσκευή.

«Ουρανοκατέβατο»

Ήταν στη δουλειά του ο άνθρωπος και ευφυώς πράττων δεν τηλεφώνησε στη σύζυγό του για να την ενημερώσει για το ατύχημα και για τις ανέλπιστες επιπτώσεις του. Αλλά όταν έγινε η κλήρωση, έτριβε τα μάτια του. «Νόμιζα ότι ονειρευόμουν. Αρχικά είχα την εντύπωση ότι το δελτίο είχε κερδίσει ‘μόνο’ 166.000 ευρώ και κάτι ψιλά. Δεν είχα υπολογίσει σωστά τα ψηφία. Τηλεφώνησα στο γιο μου για να επιβεβαιώσει τα νέα κι αυτός με πληροφόρησε για το ακριβές ποσό που είχαμε κερδίσει», σημειώνει ο υπερ-τυχερός. Διότι δεν ήταν ένα απλό δελτίο αυτό που είχε κερδίσει. Ήταν το τζακ ποτ!

Επιστρέφοντας το απόγευμα στο σπίτι από τη δουλειά του ο υπερ-τυχερός προσπάθησε να το φέρει με το μαλακό στη σύζυγό του, με την οποία είναι παντρεμένος εδώ και 30 χρόνια. Της είχε τηλεφωνήσει για να της υποσχεθεί «κάποια έκπληξη».

«Δεν μπορούσα να φανταστώ τίποτα για το Euromillions. Είχα ενημερωθεί για τους τυχερούς αριθμούς και είχα δει ότι δεν είχαν κληρωθεί αυτοί που παίζουμε εμείς. Ήταν πραγματικά ουρανοκατέβατο αυτό που συνέβη», δήλωσε η σύζυγος.

Καινούργιο τηλέφωνο

«Και τώρα, τι θα κάνουν τα λεφτά;», αναρωτιέται η «Le Figaro» που δημοσίευσε την ιστορία του τυχερού ζευγαριού, που μίλησε στην εφημερίδα υπό τον όρο ότι δεν θα αποκάλυπτε την ταυτότητά του. «Πρώτα απ’ όλα θα αγοράσουμε ένα καινούργιο τηλέφωνο. Στο μέλλον θα ταξιδέψουμε περισσότερο από όσο ταξιδεύαμε ως τώρα, ίσως αγοράσουμε και ένα σπίτι κοντά στη θάλασσα», δήλωσε ο σύζυγος.

«Ξέρετε, όταν ταξιδεύαμε στις διακοπές μας συνηθίζαμε να παίρνουμε έναν καφέ στις πιο ωραίες, γραφικές και μοιραία τις πιο ακριβές γωνιές των θερέτρων που επισκεπτόμαστε. Στα λόμπι των πολυτελέστερων ξενοδοχείων, στις ταράτσες των εστιατορίων με την ομορφότερη θέα… Ε, τώρα θα μπορούμε να κλείνουμε και δωμάτιο», συμπλήρωσε η σύζυγος.

Ψυχολογική στήριξη

Την ιστορία των υπερτυχερών του EuroMillions αναπαρήγαγαν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας της Γαλλίας, δίχως να αποκαλύψουν βέβαια την ταυτότητά τους. Σημείωσαν όμως ότι περισσότεροι από 27 εκατομμύρια πολίτες της χώρας έπαιξαν τουλάχιστον μια φορά ένα από τα παιχνίδια της FDJ το 2023 (η FDJ διαδέχθηκε την Loterie nationale). Από το Loto που μπορεί να ξύσει κανείς επί τόπου στα καφενεία και τα σημεία πώλησης εφημερίδων, όπου διατίθεται, μέχρι τα στοιχήματα που διοργανώνονται με εφαρμογές στα κινητά και τα λάπτοπ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όσοι συμμετείχαν τακτικά ή περιστασιακά στις δημόσιες κληρώσεις τζογάρισαν κατά μέσον όρο 5 ευρώ ανά βδομάδα την χρονιά που πέρασε. Μιλώντας στο κανάλι «Le Figaro TV» η διευθύνουσα σύμβουλος της FDJ, Στεφάν Παλέζ, είπε ότι τυχερά παιχνίδια που προσφέρει η κρατική εταιρεία παίζουν παίκτες από όλες οι κοινωνικές ομάδες. «Οι κληρώσεις του EuroMillions προσελκύουν τα περισσότερα ανώτερα επιχειρηματικά στελέχη», πρόσθεσε.

«Κάνουμε 200 νέους εκατομμυριούχους κάθε χρονιά», διαβεβαιώνει η επικεφαλής της επιχείρησης που πέρυσι πέτυχε τζίρο-ρεκόρ 425 εκατ. ευρώ και σύντομα συμπληρώνει έναν αιώνα λειτουργίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η FDJ φροντίζει όσους γίνονται πλούσιοι από τη μία μέρα στην άλλη. Έτσι, παρέχει ψυχολογική στήριξη σε όσους έχουν την τύχη να κερδίσουν πάνω από 500.000 ευρώ, ώστε να μην «αποτρελαθούν» οι ίδιοι και επίσης να μιλήσουν «με τρόπο» στον κοινωνικό τους περίγυρο για την αλλαγή στη ζωή τους. Οι υπερτυχεροί της κλήρωσης της 30ής Απριλίου δεν τη χρειάστηκαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή