Στη ζώνη των 1.440 μονάδων προσγειώθηκε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μόλις έχασε τη στήριξη των 1.470 μονάδων δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει το κύμα πωλήσεων που ενεργοποιήθηκε τα stop loss αρκετών βραχυπρόθεσμων θέσεων, ειδικά αυτών που «έπαιζαν» το σενάριο της ανοδικής διαφυγής μετά τη συσσώρευση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 2% στις 1.442,21 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.442,16 μονάδων (-2%) και 1.470,31 μονάδων (-0,09%). Ο τζίρος ανήλθε στα 143,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 35,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 3,5 εκατ. τεμάχια αξίας 19,6 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 2,26% στις 3.491,16 μονάδες, ενώ στο -1,46% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.323,62 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 3,48% στις 1.261,43 μονάδες.

Στο επίκεντρο σήμερα ήταν η μετοχή της Intracom Holding, η οποία ανεστάλη για λίγη ώρα, αλλά επανήλθε κλείνοντας τελικά με απώλειες 4,43%. Η εισηγμένη ανακοίνωσε συμφωνία εξαγοράς της Ευρώπη Ασφαλιστικής, έναντι τιμήματος 46,5 εκατ. ευρώ, σε μια περίπλοκη συμφωνία η οποία περιλαμβάνει και την Κλουκίνας – Λάππας.

Ενεργοποιήθηκαν οι πωλητές

Η λύση της συσσώρευσης του τελευταίου διαστήματος ήρθε, αλλά με πτωτική εκτόνωση. Ο γενικός δείκτης έχασε μετά από δύο δοκιμασίες τη στήριξη των 1.470 μονάδων και πλέον έχει μπει σε τεχνικές δοκιμασίες, προσπαθώντας να δημιουργήσει όμως αναχώματα στις 1.450 μονάδες. Είναι δεδομένο όμως ότι οι πωλητές κυριάρχησαν, ειδικά οι βραχυπρόθεσμοι που πάτησαν το κουμπί του stop loss καθώς το σενάριο της υπέρβασης των 1.500 μονάδων δεν επαληθεύτηκε.

Φυσικά, οποιοδήποτε πτωτικό σενάριο δεν είναι καθόλα αρνητικό, τουλάχιστον στον βαθμό που θα φέρει τα χαρακτηριστικά μιας υγιούς διορθωτικής κίνησης και δεν θα συνοδευτεί από κακή ειδησεογραφία. Με απώτερο σκοπό την επανατοποθέτηση, έστω και σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Το «οροπέδιο» που έχει βρεθεί η αγορά δεν έχει αλλάξει κάτι από τη βασική της κατεύθυνση, η οποία παραμένει ανοδική, χωρίς κανένα σημάδι αντιστροφής της ισχύουσας τάσης.  Έτσι, η ζώνη λίγο κάτω από τις 1500 μονάδες έχει γίνει σημαντική αντίσταση και χρειάζεται και αύξηση τζίρου για την κατοχύρωση.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Motor Oil έχασε 4,34%, με τις Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και ΔΕΗ να κλείνουν με απώλειες άνω του 3%. Άνω του -2% ήταν η πτώση σε Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Aegean.

Άνω του 1% ήταν η πτώση σε ΕΛΧΑ, Coca Cola, Jumbo, Μυτιληναίος και Λάμδα, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Ελλάκτωρ, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα. Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, Cenergy, Autohellas και Σαράντης, με την Quest να κερδίζει 1,14%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών