
Τη δημιουργία τριών νέων θέσεων αντιπροέδρων με αντίστοιχα χαρτοφυλάκια σε τομείς που θεωρούνται καίριοι για το εμπόριο με στόχο την αναβάθμιση της οργανωτικής δομής της ΕΣΕΕ ανακοίνωσε η διοίκηση της συνομοσπονδίας.
Οπως δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Σταύρος Καφούνης, οι αλλαγές εναρμονίζονται απόλυτα με το στρατηγικό σχέδιο της Διοίκησης για την εκμετάλλευση της εμπειρίας και του δυναμισμού νέων μελών του Δ.Σ. και του στελεχιακού δυναμικού της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να ισχυροποιήσει τον παρεμβατικό της ρόλο, ώστε με τεκμηριωμένη και δυνατή φωνή να διεκδικήσει αποτελεσματικά ένα καλύτερο μέλλον για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της χώρας.
Εμπόριο: Τα παράδοξα του συνδικαλισμού στον κλάδο – Τα 30 χρόνια ΕΣΕΕ και το ντεμπούτο της Αθήνας
Συγκεκριμένα, ο κ. Καφούνης ανακοίνωσε την δημιουργία των κάτωθι Αντιπροεδριών:
· Αντιπροεδρία Γυναικείας Επιχειρηματικότητα υπό την κα Φανή Μπλιούμη
· Αντιπροεδρία Οικονομικών, Εργασιακών και Ρυθμιστικών Πολιτικών υπό τον κ. Βασίλη Παγώνη
· Αντιπροεδρία Μελών υπό τον κ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο
Δύο διευθυντικές θέσεις
Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, αφού παρουσίασε τις αρμοδιότητες των τριών Αντιπρόεδρων στο προσωπικό της Συνομοσπονδίας, στη συνέχεια ανακοίνωσε τη δημιουργία θέσης Γενικού Διευθυντή της ΕΣΕΕ με ενισχυμένες αρμοδιότητες και συνολική διοικητική ευθύνη, την οποία αναλαμβάνει ο έως σήμερα και επί σειρά ετών Νομικός Σύμβουλος της ΕΣΕΕ κ. Αντώνης Μέγγουλης.
Επίσης, ανακοίνωσε τη δημιουργία θέσης Διοικητικού Διευθυντή του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ) την οποία αναλαμβάνει ο οικονομολόγος (Ph.D.) κ. Χαράλαμπος Αράχωβας, ο οποίος με το επιστημονικό του υπόβαθρο και την 14χρονη εμπειρία του στην ΕΣΕΕ θα δημιουργήσει έναν σύγχρονο επιστημονικό αρωγό για την ελληνική επιχειρηματικότητα, όπως επισημαίνεται. Τέλος, στη θέση του Διευθυντή του ΚΑΕΛΕ παραμένει ο κ. Δημήτρης Πρίφτης, με μία όμως απόλυτα ανανεωμένη και ρηξικέλευθη ατζέντα για τη μετάλλαξη του φορέα που διευθύνει τα τελευταία χρόνια, σε ένα χρήσιμο εργαλείο upskilling και reskilling του ανθρώπινου δυναμικού του κλάδου.
Ο κ. Καφούνης, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους και στα στελέχη από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα της ΕΣΕΕ κ. Δώρο Καπράλο και τον Οικονομικό Επόπτη κ. Νίκο Νομικό, τόνισε πως οι αλλαγές ισχυροποιούν και ανανεώνουν την λειτουργία της Συνομοσπονδίας. Ως μεγάλος και υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, σε μία περίοδο καμπής για την οικονομία, θα υποστηρίξει πολύπλευρα το Ελληνικό Εμπόριο, το οποίο οφείλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο συνδράμοντας αποφασιστικά στην εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια.
Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι βελτιωτικές οργανωτικές παρεμβάσεις, με την δημιουργία νέων ομάδων εργασίας που θα ασχολούνται με όλο το φάσμα των ζητημάτων της ελληνικής επιχειρηματικότητας, με τη συμμετοχή αυτή τη φορά πολλών δραστήριων εμπόρων που ο κ. Καφούνης είχε την τύχη να γνωρίσει σε όλη την χώρα κατά την προεκλογική περίοδο.


Latest News

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο