Στη καλύτερη στιγμή της βρίσκεται η ναυτιλιακή εταιρεία Danaos του Γιάννη Κούστα η οποία ελέγχει ένα στόλο από 65 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η αλματώδης άνοδος του κλάδου των containerships έχει ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2002 της Danaos καθώς τα έσοδα της αυξήθηκαν στα 132,118 εκατ. δολ από 106,2 εκατ. δολ το πρώτο τρίμηνο του 2020 ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη εκτοξεύτηκαν στα 58 εκατ. δολ από 33,3 εκατ. δολ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγουμένου έτους.

Σε δηλώσεις του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρεία που είναι εισηγμένης το NYSE σχολίασε μεταξύ άλλων ότι η Danaos, βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να και αποκομίζει όλα τα οφέλη από το υφιστάμενο περιβάλλον της αγοράς. Στις 12 Απριλίου ολοκληρώσαμε την αναχρηματοδότησή μας του χρέους με πολύ ανταγωνιστικούς όρους ενώ η εξαιρετική απόδοση του κλάδου των τακτικών γραμμών είχε πολλές ευεργετικές επιπτώσεις στην Danaos. Η συμμετοχή της στην ΖΙΜ εκτιμάται σήμερα σε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια, είπε ο κ. Κουστας ενώ κάθε νέα ναύλωση πλοίου της Danaos συμφωνείται σε επίπεδα ρεκόρ κάτι που θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα των επομένων τριμήνων.

Η ισχυρή οικονομική μας κατάσταση και η αισιόδοξή μας άποψη για το μέλλον οδήγησαν το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει την διάθεση και πάλι ενός σταθερού τριμηνιαίου μερίσματος 0,50 δολ ανά μετοχή, ανακοίνωσε ο κ. Κούστας προσθέτοντας ότι η μετοχή έχει απόδοση πάνω από 1000% από τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Αναφερόμενος γενικότερα στην αγορά των τακτικών γραμμών (liners) ο κ. Κούστας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η δραματική ανάκαμψη και η ισχύς της αγοράς που ξεκίνησε στις αρχές του έτους συνεχίζει αμείωτη, αν όχι ισχυρότερη. Εκτίμησε ότι το θετικό momentum θα συνεχισθεί καθώς τα συμβόλαια ναύλωσης που υπογράφονται έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και είναι σε υψηλότερα επίπεδα. Επίσης οι αυξημένες νέες παραγγελίες που τοποθετούνται θα πέσουν στο νερό μετά από τουλάχιστον δυο χρόνια συνεπώς τα επόμενα δυο χρόνια δεν θα καταγραφεί σοβαρή αύξηση προσφερόμενης χωρητικότητας. Εκτιμά δε ότι η αναμενόμενη ισχυρή αύξηση της ζήτησης μετά την πανδημία θα απορροφήσει άνετα το υπάρχον βιβλίο παραγγελιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά