«Πέταξε» πολύ ψηλά για δεύτερο Σαββατοκύριακο στο αμερικανικό box office το «Top Gun: Maverick» αποδεικνύοντας την υψηλή απήχηση της ταινίας, τόσο στους λάτρεις του αρχικού Top Gun του 1986 όσο και στη νεότερη γενιά σινεφίλ.

Η ταινία, των Paramount Pictures και Skydance, κατάφερε να αποφέρει άλλα 86 εκατ. δολάρια παίζοντας σε 4.751 κινηματογράφους των ΗΠΑ.

Με την απόδοση αυτή μπήκε αυτόματα στις δέκα ταινίες με τα μεγαλύτερα έσοδα, κατά το δεύτερο ΣΚ προβολής, στην ιστορία του αμερικανικού box office.

Συνολικά μέσα σε μόλις δέκα ημέρες, η μεγάλη επιστροφή του Τομ Κρουζ ως Πιτ Μίτσελ απέφερε 291 εκατ. δολάρια στη Βόρειο Αμερική και 548,6 εκατ. δολάρια διεθνώς. Επίσης είναι σημαντικό ότι έχει αποσπάσει και πολύ καλές κριτικές.

H μεγάλη επιτυχία του Τομ Κρουζ 

Για τον ίδιο τον Τομ Κρουζ στα 59 του χρόνια συνιστά μια προσωπική επιτυχία δεδομένου πως είναι η πρώτη φορά που βλέπει ταινία του να «σπάει» το όριο των 100 εκατ. δολαρίων μέσα στο πρώτο ΣΚ προβολής της και η ανοδική πορεία της να συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Μέσα σε λίγες ημέρες, το νέο Top Gun αποτελεί την πλέον επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία της πολύχρονης καριέρας του, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε το «War of the Worlds» του 2005.

Εξάλλου, το «Top Gun: Maverick» αποτέλεσε ήδη την πρώτη ταινία, κατά την διάρκεια της πανδημίας, που κατέγραψε τόσο υψηλό «άνοιγμα», στα 124 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ, δίχως να ανήκει στην συνήθη λίστα των ταινιών με υπερήρωες που συνήθως «σπάνε» τα ταμεία.

Ο Πιτ Μίτσελ και η… παρέα των πιλότων αποδείχτηκαν εξίσου ελκυστικοί με τους υπερήρωες φαντασίας και δικαιώνουν απόλυτα τον Τομ Κρουζ και την Paramount που είχαν στον «πάγο» την ταινία επί δύο χρόνια, περιμένοντας υπομονετικά την άρση όλων των μέτρων του κορωνοϊού και το πλήρες άνοιγμα των σινεμά για να προχωρήσουν στην κυκλοφορία της.

«Δεν υπάρχει τίποτε πιο ταιριαστό από το να πούμε πως “ο ουρανός είναι το όριο” για το Top Gun: Maverick» σχολίασε, άκρως ευχαριστημένος, ο πρόεδρος αμερικανικής διανομής της Paramount, Κρις Άρονσον.

Οι υπόλοιπες ταινίες του box office 

Η διαφορά της ταινίας σε εισιτήρια σε σχέση με τα άλλα φιλμ των ημερών ήταν τεράστια. Είναι χαρακτηριστικό πως δεύτερη σε επιδόσεις, με 9,3 εκατ. δολάρια στο αμερικανικό box office ήταν το «Doctor Strange in the Multiverse of Madness», η οποία ωστόσο μετρά ήδη πέντε εβδομάδες κυκλοφορίας. Η νέα ταινία το Doctor Strange έχει συγκεντρώσει συνολικά 389 εκατ. δολάρια στην αμερικανική αγορά και πάνω από 909 εκατ. παγκοσμίως. Και μάλιστα δίχως να παίζεται στις μεγάλες αγορές της Κίνας και της Ρωσίας.

Στην τρίτη θέση με 4,5 εκατ. δολάρια βρέθηκε το «The Bob’s Burgers Movie» της Disney και 20th Century, ανεβάζοντας τα συνολικά μέχρι τώρα έσοδα της από τους αμερικανικούς κινηματογράφους στα 22,2 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι