Έντονα ανοδικά κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και δεν έχει ανεβάσει υψηλά τους συναλλακτικούς του ρυθμούς, έχει καταφέρει να κινηθεί αρκετά πάνω από την αντίσταση των 1.050 μονάδων. Ο γενικός δείκτης βρίσκεται τώρα στις 1.058,05 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 1,59%, με τον τζίρο να είναι στα 64 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Βέβαια, από τα 68 εκατ. τεμάχια του όγκου, τα 45,5 εκατ. έχουν διακινηθεί στη μετοχή της MIG (+29,91%), ενώ τα 10 εκατ. από τα υπόλοιπα έχουν διακινηθεί σε Alpha Bank και Πειραιώς. Οι κινήσεις επομένως στους υπόλοιπους τίτλους είναι επιλεκτικές, αλλά όλο και περισσότεροι τίτλοι της κύριας αγοράς, πάνω από 100, είναι σε θετικά εδάφη.

Όπως επισημαίνεται και από τους εγχώριους αναλυτές, τα κεφάλαια που αποδεσμεύτηκαν στη ζώνη των 1.000 – 1.050 μονάδων, τα οποία είχαν εγκλωβιστεί τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι παραμένουν εντός των τειχών και μετατρέπονται σε καύσιμα για συνέχιση της ανόδου. Παράλληλα, το κατά πόσο ήρθαν νέα κεφάλαια θα αποδειχθεί το επόμενο διάστημα, καθώς δεν είναι λίγοι οι ξένοι που θεωρούν ότι η Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα μπει στο “club” της βαθμίδας των επενδύσιμων assets.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΟΤΕ, Alpha Bank, Εθνική, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Πειραιώς, Τιτάν, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ και Quest ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται οι Σαράντης, Λάμδα, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Eurobank, Jumbo, Μυτιληναίος, Aegean και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών