Σημαντικά στηρίγματα για να παραμείνει στα επίπεδα των 1.450 μονάδων βρίσκει αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των τίτλων του είναι σε αρνητικά εδάφη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,11% στις 1.457,13 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 94,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 19,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,20% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.541,56 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,05% στις 1.255,63 μονάδες.

Επιλεκτικές κινήσεις

Το ΧΑ έχει βρει τα στηρίγματά του στο “πρόσωπο” των Ελληνικών Πετρελαίων και του Μυτιληναίου, το βάρος των οποίων καταφέρνει να απορροφήσει τις πιέσεις σε αρκετούς τίτλους του ταμπλό. Βέβαια, δεδομένης και της “διακοπής” της ροής της εβδομάδας από την αυριανή αργία, οι κινήσεις σήμερα είναι επιλεκτικές, με τις περισσότερες να έχουν περισσότερο βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα.

Βέβαια, το ύψος του τζίρου θολώνει κάπως την εικόνα, καθώς περιλαμβάνει τα πακέτα του placement για το 15% της AustriaCard. Μέσω των πακέτων άλλαξαν χέρια 5,47 εκατ. τεμάχια αξίας 32,8 εκατ. ευρώ. Η τιμή διάθεσης ήταν στα 6 ευρώ, με την προσπάθεια της διοίκησης να βελτιώσει τη διασπορά των μετοχών της να ευοδώνεται.

Πέραν των παραπάνω όμως, την επιφυλακτικότητα συντηρεί και το γεγονός ότι αύριο ο κόσμος θα έχει μια καλύτερη εικόνα για τις προθέσεις της Federal Reserve. Αλλά αύριο οι περισσότερες θα είναι σε κλειστές, λόγω Πρωτομαγιάς, “αναβάλλοντας” επί της ουσίας την αντίδραση για την Πέμπτη. Σε αυτό το μέτωπο, κρίσιμο παραμένει το λεκτικό του Προέδρου της Fed, ώστε να αποσαφηνιστεί το μέγεθος της απόκλισης των αποφάσεων από τις προ μηνών δεσμεύσεις, καθώς και το τί αναμένεται από εδώ και πέρα με έμφαση τις προσδοκίες των αξιωματούχων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, Coca Cola και Μυτιληναίος σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Aegean, Alpha bank, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Motor Oil και Τιτάν.

Στον αντίποδα, η Πειραιώς χάνει 2,18%, με την Quest να είναι στο -1,18%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Autohellas, Λάμδα, Σαράντης, Jumbo, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Cenergy, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και Εθνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών