Έντονη νευρικότητα και μοιρασμένα πρόσημα εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να αφομοιώσει το πλήθος των επιχειρηματικών εξελίξεων, αλλά και αποτελεσμάτων, με πολλά κεφάλαια να επιδίδονται σε προσαρμογές θέσεων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,11% στις 1.453,84 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 42,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,18% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.527,99 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,61% στις 1.248,59 μονάδες.

Ευνοούνται οι διαφοροποιήσεις

Η αγορά κινείται σε μια λεπτή γραμμή πέριξ των 1.450 μονάδων, προσπαθώντας να αφομοιώσει το πλήθος των εξελίξεων που ανακοινώνονται. Μόλις χθες, η AustriaCard κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να διαθέσει μέσω placement το 15% του μετοχικού της κεφαλαίου, συγκεντρώνοντας ισχυρή ζήτηση τόσο από Έλληνες και ξένους θεσμικούς όσο και από προβεβλημένα family offices. Η τιμή διάθεσης έκλεισε στα 6 ευρώ, με την προσπάθεια της διοίκησης να βελτιώσει τη διασπορά των μετοχών της να ευοδώνεται.

Άλλωστε σήμερα, «πέρασαν» και τα πακέτα του placement στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης, ήτοι 5,47 εκατ. τεμάχια αξίας 32,8 εκατ. ευρώ. Ανέβηκε επομένως και αντίστοιχα ο τζίρος της αγοράς.

Σήμερα η Πειραιώς ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της, αλλά και τη διανομή μερίσματος μετά από 16 χρόνια, ενώ η Εθνική Τράπεζα έγινε η πρώτη ελληνική τράπεζα που πήρε την επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο DBRS. Την ίδια ώρα, μεγάλες εισηγμένες έδωσαν την εικόνα των επιδόσεων τους, από τα οποία η αγορά αρχίζει να λαμβάνει απτά αισιόδοξα δείγματα γραφής και για την φετινή χρήση. Θα χρειαστεί επομένως λίγος χρόνος, η αγορά να προσαρμοστεί σε όλα τα «ερεθίσματα», ειδικά σε μια εβδομάδα κατά την οποία οι αργίες… πρωταγωνιστούν.

Τεχνικά, σύμφωνα με την HellasFin, οι δυνάμεις αντίστασης στην περιοχή των 1.400-1.430 μονάδων αποδείχθηκαν ανεπαρκέστατες. Στον βαθμό που δεν υπάρξουν στην διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας διακυμάνσεις χαμηλότερες των 1.430 μονάδων, θα πρέπει να αναμένουμε την συνέχιση της ανοδικής κίνησης του δείκτη με στοχοθετημένες πλέον τις 1.540 μονάδες. Μεσοπρόθεσμα, για το ανοδικό σκέλος που είναι σε εξέλιξη προδιαγράφεται η εξάντλησή του στην περί των 1.715 μονάδων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημειώνει απώλειες 2,05%, με τις Jumbo, Titan, Εθνική, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Σαράντης, Λάμδα, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και ΕΛΧΑ να κινούνται ήπια πτωτικά.

Στον αντίποδα, Coca Cola και Βιοχάλκο σημειώνουν κέρδη 1,73% και 1,03% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Quest, Cenergy, Autohellas, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ και Aegean. Χωρίς μεταβολή είναι ο ΟΤΕ και η Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών