Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι αγορές στην περιοχή της Ασίας, ακολουθώντας τη βελτίωση του κλίματος στις δυτικές αγορές, ενώ σημαντική ώθηση έδωσε και ο κλάδος της τεχνολογίας.

Wall Street: Σε υψηλά 3 εβδομάδων αναρριχήθηκε ο S&P 500

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,93% και ο Topix ενισχύθηκε κατά 1,02%, καθώς η ανακοίνωση του πληθωρισμού στο Τόκιο ικανοποίησε δείχνοντας χαμηλότερα επίπεδα από την πρόσφατη κορυφή του 4,3% που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 0,78% και έκλεισε στις 7.177,8 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε επίσης άνοδο 0,97%, ενώ ο Kosdaq υποχώρησε κατά 0,35%.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, αν και έχασε μεγάλο μέρος των ενδοσυνεδριακών του κερδών, έκλεισε κατά 0,26% υψηλότερα. Ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε επίσης άνοδο 0,25%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shenzhen Component κέρδισε 0,5% και ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,37%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο επίσημος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών μεταποίησης της Κίνας για τον Μάρτιο ήταν 51,9, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ο δείκτης διαμορφώθηκε ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για 51,5, αλλά χαμηλότερα από το 52,6 του Φεβρουαρίου.

Επίσης, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στο Τόκιο, εξαιρουμένων των φρέσκων τροφίμων, αυξήθηκε κατά 3,2% τον Μάρτιο, συνεχίζοντας την επιβράδυνση από την πρόσφατη κορύφωσή του στο 4,3% που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο. Η μέτρηση ήταν σε γενικές γραμμές υψηλότερη από τις προσδοκίες για 3,1% και χαμηλότερη από την προηγούμενη μέτρηση του 3,3% τον Φεβρουάριο. Ο συνολικός πληθωρισμός του Τόκιο διαμορφώθηκε στο 3,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες