Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας να βομβαρδίζουν τη παραμεθόριο ρωσική περιοχή του Μπέλγκοροντ. Την προηγούμενη νύχτα, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τον κυβερνήτη της επαρχίας Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα ουκρανικά πυρά, ενώ εκατοντάδες παιδιά απομακρύνθηκαν από τα σύνορα.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ήταν αρκετά ανήσυχα», δήλωσε ο Γκλάντκοφ μέσω Telegram, προσθέτοντας ότι οι περιοχές Σεμπεκίνο και Βολοκόνοφσκι υπέστησαν πολλές ζημιές από τους τελευταίους βομβαρδισμούς.

Η Ρωσία, το Κίεβο και οι μυστηριώδεις επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ

Ο Γκλάντκοφ έγραψε αργότερα ότι στην πόλη Σεμπεκίνο ξέσπασαν πυρκαγιές μετά τον βομβαρδισμό από τις ουκρανικές δυνάμεις μιας περιοχής της αγοράς στο κέντρο, προσθέτοντας ότι κανείς δεν είχε τραυματιστεί. Το Σεμπεκίνο απέχει περίπου 7 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν μετεγκατασταθεί σε προσωρινά καταλύματα στην περιοχή, δήλωσε ο Γκλάντκοφ.

Επιθέσεις στη Ρωσία

Η πόλεμος εισέρχεται ολοένα και περισσότερο στο ρωσικό έδαφος, με εντατικοποιημένους βομβαρδισμούς σε παραμεθόριες περιοχές αλλά και αεροπορικές επιδρομές βαθιά στο εσωτερικό της χώρας, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης στη Μόσχα, την προηγούμενη εβδομάδα.

Στα τέλη Μαΐου, ο στρατός της Ρωσίας δήλωσε ότι απέκρουσε μια από τις πιο σοβαρές διασυνοριακές επιθέσεις που προερχόταν από μια ουκρανική «ομάδας σαμποτάζ» η οποία, όπως είπε, είχε εισέλθει σε ρωσικό έδαφος στο Μπέλγκοροντ.

Η Ουκρανία αρνήθηκε ότι επιτέθηκε στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα και έχει επίσης αρνηθεί ότι ο στρατός της εμπλέκεται στις εισβολές στο Μπέλγκοροντ, με το Κίεβο να ισχυρίζεται ότι αυτές διεξήχθησαν από Ρώσους εθελοντές.

Το Σάββατο, ο Γκλάντκοφ συνόδευσε περίπου 600 παιδιά από τις περιοχές Σεμπεκίνο και Γκραϊβόρον της περιοχής στις πόλεις Γιαροσλάβλ και Καλούγκα, μακριά από τα ουκρανικά σύνορα.

«Τα παιδιά του Σεμπεκίνο ανησυχούν πολύ για τη γενέτειρά τους», δήλωσε. «Όταν πήγα να φύγω, με σταμάτησαν και με αγωνία άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις».

Το Σεμπεκίνο, μια πόλη περίπου 40.000 κατοίκων, και άλλα μέρη στο Μπέλγκοροντ έχουν δεχθεί επανειλημμένα επιθέσεις πρόσφατα, με τον Γκλάντκοφ να δηλώνει στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι η περιοχή του ζει πλέον σε «συνθήκες πραγματικού πολέμου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω