Οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μειώθηκαν τη Δευτέρα ως απόρροια του αριθμού ρεκόρ των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ινδία, και της κατακρήμνισης της ζήτησης καυσίμων στον τρίτο μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

H τιμή του Brent διαπραγματεύτηκε στα 64,69 δολ. ανά βαρέλι στις 0654 GMT μια μείωση 1,11%, μετά το κλείσιμο της Παρασκευής στα 65,42 δολ. το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό (WTI) έκλεισε στα 61,47 δολ. ανά βαρέλι σημειώνοντας πτώση 1,07% σε σύγκριση με το προηγούμενο κλείσιμο στα 62,14 δολ. το βαρέλι.

Τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην Ινδία είναι ο κύριος μοχλός της πτώσης των τιμών του πετρελαίου περιορίζοντας την αισιοδοξία για την ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου στη χώρα.

Εκθετική αύξηση κρουσμάτων

Η Ινδία έχει σημειώσει εκθετική αύξηση των ημερήσιων περιπτώσεων κορωνοϊούσε πάνω από 300.000 από την Πέμπτη την περασμένη εβδομάδα. Χθες Κυριακή για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων που έχουν αναφερθεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέσα σε ένα 24ωρο, με 349.691 νέες μολύνσεις, ενώ η χώρα κατέγραψε και ρεκόρ θανάτων, με 2.767 νεκρούς. Αυτή η κατάσταση οδήγησε σε έλλειψη οξυγόνου στα νοσοκομεία και έφερε το σύστημα υγείας της χώρας στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ωστόσο σήμερα η Ινδία κατέγραψε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, με 352.991 νέες λοιμώξεις, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το σύνολο των κρουσμάτων της χώρας ξεπέρασε τα 17,3 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 195.123. Η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο είναι η πρωτεύουσα Νέο Δελχί, όπου η κυβέρνηση ανακοίνωσε επέκταση του lockdown για άλλη μια εβδομάδα.

Τα βλέμματα στραμμένα στην επόμενη σύνοδο ΟΠΕΚ+

Οι αγορές περιμένουν επίσης την επόμενη σύνοδο του ΟΠΕΚ  την Τετάρτη, όταν οι μεγαλύτεροι παραγωγοί πετρελαίου παγκοσμίως θα συζητήσουν το επίπεδο παραγωγής τους από τον Μάιο.

Η ομάδα των χωρών αποφάσισε στην προηγούμενη συνάντησή της στις αρχές Απριλίου να αυξήσει την παραγωγή κατά 2,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως (bpd) έως το τέλος Ιουλίου, μειώνοντας σταδιακά την τρέχουσα περικοπή παραγωγής 7,9 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές